Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Leskovačka TV neće "milostinju"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 03. 2009.

Izvor: Danas

Leskovačka TV neće "milostinju"


Leskovac - Gradsko veće Leskovca odlučilo je da sredstvima građana koji pune opštinsku kasu delimično finansira rad lokalnih medija.

Televizija Leskovac i TV K1 tako bi svakoga meseca dobijali po 250.000 dinara, Studio M ima pravo na 200.000, a televizijske stanice Klisura i Četiri S mogu da računaju na mesečnu pomoć od 150.000 dinara. Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, ističe da za Našu reč, novine sa najdužom tradicijom u gradu, koja se više ne pojavljuje na kioscima, ali i za novopokrenuti nedeljnik Panorama, koji izdaje TV Leskovac, nisu predviđena nikakva sredstva.

Nezadovoljni odlukom opštinske vlade, u TV Leskovac su saopštili, u najgledanijoj TV emisiji Panorama, da 250.000 dinara mesečne pomoći za rad te stanice ne žele da uzmu, jer smatraju da je u pitanju milostinja pošto im je u ranijim razgovorima gradonačelnik dr Goran Cvetanović obećao mesečnu nadoknadu od 400.000 dinara za izveštavanje o radu lokalne samouprave.

„Javno odbijamo ovaj novac, jer smo najbolja i najprofesionalnija TV stanica u kojoj rade vrhunski profesionalci“, navedeno je u saopštenju Vladice Jovanovića, direktora TV Leskovac.

Do pre nekoliko godina TV Leskovac bila je gradski javni servis, ali je privatizovana. Sada, pored izveštavanja o radu lokalne samouprave objavljuje i priloge iz drugih sredina Jablaničkog okruga uz odgovarajuću nadoknadu.

„Radio 016, prva privatna informativna kuća u Leskovcu, ove godine nije dobio ni dinar iz opštinske kase. Bili smo skromni, jer smo tražili samo 50.000 dinara mesečne nadoknade, ali smo odbijeni i zato smo s pravom ljuti“, kaže Jugoslav Tomić, vlasnik te stanice, uz naglasak da je mnogo neregularnosti u medijskoj sferi juga Srbije i u Leskovcu.

Ljubiša Dinčić, donedavno glavni urednik Naše reči koja više ne izlazi, podseća da lokalna samouprava duguje ovoj novini više od milion i po dinara, te da bi ta sredstva bila dovoljna za normalan rad redakcije.

Antrfile :

Plate em male, em kasne

Lokalna samouprava proteklih je godina finansirala rad svih elektronskih medija, odnosno TV kuća, iako neke nisu imale dozvolu za emitovanje programa. Krajem prošle godine sve TV stanice dobile du dozvolu za rad, ali im nedostaju iskusnu novinari i tehnika. Istovremeno, u većini TV stanica, ali i drugim sredstvima informisanja na jugu Srbije, pa i u Leskovcu, zarade novinara više su nego skromne, a i takve kakve jesu kasne po nekoliko meseci.

D. Kocić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi