Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NIN prodat
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 03. 2009.

Izvor: B92

NIN prodat


Beograd - Novinsko-izdavačko preduzeće NIN prodato je za 810.000 evra kompaniji "Ringier", koja već poseduje beogradski list "Blic".

Kako je saopštila Agencija za privatizaciju, za 70 odsto društvenog kapitala NIN-a novi vlasnik će izdvojiti i investicije od 186.607 evra. Kupac se obavezao i na bezuslovno prihvatanje minimalnih obaveza iz socijalnog programa i prihvatio određene dodatne elemente socijalnog programa, navela je Agencija ne precizirajući o kakvom dodatku na socijalni program je reč.

Kompanija "Ringier" prethodno je bila prvorangirana na tenderu za prodaju 70 odsto NIN-a 3. februara sa ponudom od 800.000 evra na ime kupoprodajne cene.

Drugorangirani ponuđač bila je kompanija "Novosti", koja je ponudila 760.000 evra za kapital preduzeća, bezuslovno prihvatila minimalne obaveze socijalnog programa, ali nije ponudila investicije.

Švajcarska kompanija "Ringier" najavila je ranije da će efikasnim ulaganjem u marketing i aktiviranje potencijala za popularisanje tog nedeljnika obezbediti "da ovaj magazin bude vodeći i referentni politički nedeljnik u jugoistočnoj Evropi".

Kompanija "Ringier" u svom portfoliju ima političke magazine kao što su nemački "Cicero", švajcarski "L`Ebdo", češki "Refleks". "Ringier" izdaje, proizvodi, servisira i vodi preko 120 novina i časopisa, oko 20 televizijskih programa, 50 internet portala i 12 štamparija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi