Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U Novom Pazaru imenovana komisija za ocenu medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 01. 2023.

Autor: Beta Izvor: Beta

U Novom Pazaru imenovana komisija za ocenu medijskih projekata

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac imenovao je tročlanu komisiju koja će ocenjivati pristigle projekte na konkurs lokalne samouprave za sufinansiranje medijskih projekata, objavio je radio Sto plus.

Za članove komisije izabrani su Muharem Mutabdžija, na predlog Udruženja elektronskih i internet medija "ComNet", Andrijana Srećković na predlog Udruženja medija i medijskih radnika i nezavisni medijski stručnjak Radojica Bunčić.

Mutabdžija je novinar iz Prijepolja, direktor i glavni i odgovorni urednik lista Polimlje. Radi kao dopisnik nekoliko nacionalnih medija. Srećković je urednica portala Ljig info a ranije je bila direktora televizije Ljig, koja je funkcionisala kao javno preduzeće.

Bunčić je u biografiji naveo da je radio u nedeljnicima Vreme, Nedeljnik, Reporter, sarajevskim Danima i još nekoliko mesečnika. Izvršni je direktor organizacije "Muzej nasilja" iz Beograda. Bunčić je i prethodne dve godine bio član komisije Novog Pazara za ocenu medijskih projekata, a Mutabdžija prošle godine.Tročlana komisija će imati zadatak da oceni 37 pristiglih projekata na konkurs lokalne samouprave Novog Pazara vredan 46 miliona dinara i sačini predlog o raspodeli sredstava.

Za članove komisije konkurisali su i Edib Honić (Udruženje novinara Srbije) i nezavisni medijski stručnjaci Dragan Pejčić i Marija Prolović. Način raspodele novca i kadrovska rešenja za komisiju u više navrata kritikovao je istaknuti medijski stručnjak Veran Matić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi