Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministar unutrašnjih poslova Kosova: Napadači na novinara Sulju su identifkovani i biće privedeni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 04. 2023.

Autor: Beta Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Kosova: Napadači na novinara Sulju su identifkovani i biće privedeni

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da su napadači na novinara Valjon Sulju identifikovani i biće izvedeni pred "lice pravde".

On je na Fejsbuku naveo da je "napad na bilo koga teško krivično delo, dok postaje još neprihvatljiviji kada je usmeren na novinara", čiji rad i slobodu izražavanja, kako je dodao, garantuje zakonodavstvo Kosova, i ne samo ono.

Rekao je da je kao građanin i kao ministar unutrašnjih poslova zabrinut zbog napada na novinara u Prištini, i da napad osuđuje.

"Kao društvo i kao deo institucija, posvećeni smo državi u kojoj preovladava demokratija i gde različito mišljenje nije suočeno ni sa kakvim oblikom napada", naveo je on.

Dodao je da su "nakon intenzivnih istraga Kosovske policije, napadači na novinara već identifikovani", te da će, vrlo brzo, biti privedeni pravdi.

Naglasio je da će bezbednosne institucije nastaviti sa posvećenošću da garantuju i poštuju prava svakog građanina "koja su neprikosnovena i neosporna".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi