Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Napadač na reportera Marka Dragoslavića osuđen na uslovnu kaznu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 06. 2023.

Autor: FoNet Izvor: N1

Napadač na reportera Marka Dragoslavića osuđen na uslovnu kaznu

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je na uslovnu kaznu okrivljenog za napad na reportera FoNeta Marka Dragoslavića posle skupa ispred Radio-televizije Srbije 7. marta ove godine.

Okrivljeni je priznao krivično delo, a osuđen je na uslovnu osudu od osam meseci zatvora koja se neće izvršiti ukoliko u nardne tri godine ne učini novo krivično delo.

„Sudije su konačno shvatile koliko je važno da se stane na put nasilju i napadima na novinare“, rekla je za FoNet advokatica napadnutog reportera Danijela Nestorović.

Ona je najavila da će protiv okrivljenog Petra Rokvića pred nadležnim sudom biti pokrenut parnični postupak za naknadu štete.

Reporter FoNeta Marko Dragoslavić napadnut je u Takovskoj ulici 7. marta posle skupa „Studenti za Kosovo“ sa kojeg je izveštavao. Napadač mu je prišao s leđa, navukao mu kapuljaču na glavu i dva puta ga pesnicom udario u lice, a potom pobegao.

Posle prijave napda policija ga, uz pomoć nadzornih kamera identifikovala i uhaspila, a on je priznao krivično delo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi