Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Regulator
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 02. 2014.

Autor: M. Stojanović Izvor: Danas

Regulator

Goran Karadžić, član Saveta Republičke radiodifuzne agencije

 

Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA, reagujući na kritike predsednika DS Dragana Đilasa o ćutanju tog regulatornog tela na neravnomernu zastupljenost opozicije na nacionalnim TV stanicama, izjavio je da pojavljivanje članova vlade u programima "ne može da se kvalifikuje kao pojavljivanje u svojstvu članova političkih stranaka". Karadžić je saopštio da mu je tom prilikom Đilas "pretio", što je lider demokrata demantovao i poručio da bi članovi Saveta RRA trebalo da podnese ostavku.

Karadžić se u decembru 2013, kada je Savet RRA u Skupštini Srbije podneo izveštaj o radu za 2012, složio sa ocenama da je TV Pink koristila nacionalnu frekvenciju za napade na DS i njenog lidera, ali je istakao da je zbog toga Pinku izrečena javna opomena. Pažnju javnosti takođe je privukla njegova nedavna izjava povodom odlaganja dodeljivanja nacionalne frekvencije koju je koristila TV Avala da Savet RRA "nema razloga da žuri, ali takođe neće ni odugovlačiti".

Goran Karadžić ima preko 20 godina staža u medijima. Radio je u Glasu omladine, Stavu, Dnevniku, Euro preduzetniku, Statusu, Penzionerskim novinama, Novosadskom nedeljniku, a od 2000. do 2004. bio je direktor gradske TV Apolo u Novom Sadu. Uređivao je "Vojvođanski magazin" i bio angažovan kao medijski trener. Za člana Saveta izabran je 18. februara 2005, a odlukom Skupštine Srbije reizabran je 29. decembra 2009. Njegova trenutna plata iznosi 173.580 dinara.

Rođen je 16. januara 1964. u Strumici. Srednju pravnu školu završio je u Novom Sadu. Diplomirani je menadžer medija na novosadskom Fakultetu za menadžment.

Živi u Petrovaradinu. Oženjen je i ima dve kćerke. U jednom intervjuu naveo je da su rijaliti programi "imali proboj, dostići će vrhunac i onda će polako početi da iščezavaju".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi