Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prošle godine u blokadi 224 dana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 01. 2010.

Izvor: Danas

Prošle godine u blokadi 224 dana


Novi Pazar - Javno preduzeće za informisanje Novi Pazar, u čijem sastavu su Regionalna televizija i Radio Novi Pazar, pored stalnog napretka u emitovanju programskih sadržaja, beleži i stalne finansijske probleme i blokade računa.

Od 365 prošlogodišnjih dana, 224 su bila u znaku blokade. Kad se sve sabere dužnicima je dato više od pet miliona dinara.

-Sudske odluke o vraćanju na posao nezakonito isteranih radnika postale su pravosnažne i to smo morali da isplaćujemo. Tu su i dugovanja za period od 2005-2008. godine i autorska prava SOKOJ-u. Uz to, ne treba smetnuti sa uma da smo u julu 2007. godine nasledili dug veći od pet miliona dinara, objašnjava Denis Mavrić, direktor JPI Novi Pazar i dodaje da su trenutna dugovanja ove kuće oko osam miliona dinara.

Kao najveći izdvaja skoro 1,5 miliona dinara čačanskoj TV Galaksija na ime emitovanja Dnevnika na satelitskoj platformi DIGI. Ugovor koji je zaključilo prethodno rukovodstvo, konačno je raskinut prošle godine.

Stalne blokade računa za posledicu imaju nagomilana dugovanja za struju više od 660.000 i telefone 450.000 dinara, pa je više od dva meseca redakcija bila bez telefona. U ovom preduzeću, kao i u ostalim čiji je osnivač grad, plate kasne po nekoliko meseci. Dodatni problem je veliki broj zaposlenih. Ima ih 78, od toga je 20 novinara.

-Realno je da ostane 50 zaposlenih i taj problem rešavaćemo socijalnim programom u sklopu rešavanja viška zaposlenih u ostalim javnim preduzećima i ustanovama - ističe Mavrić.

Regionalna televizija ima regionalnu frekvenciju, a Radio Novi Pazar lokalnu. Radio i dalje ne emituje sopstveni program, iako ima imenovanog urednika. Emituje se muzika i vesti koje se preuzimaju sa televizije.

S. Novosel

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi