Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poslednja šansa za „Pobedu”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 01. 2010.

Izvor: Politika

Poslednja šansa za „Pobedu”


Kruševac – Bugarska kompanija „Medija svjat”, vlasnik Novinsko-izdavačkog preduzeća „Pobeda” – Kruševac, razmatraće sutra u Sofiji moguća rešenja povodom treće naknadne i poslednje opomene od strane Agencije za privatizaciju.

Agencija je 28. decembra 2009. godine donela opomenu u kojoj se, između ostalog, kaže da će, ukoliko kupac ne izvrši preuzete obaveze u poslednjem, naknadnom roku od 60 dana, ugovor o prodaji društvenog preduzeća smatrati raskinutim.

U obrazloženju se potencira da kupac nije izvršio obaveze iz socijalnog programa i sporazuma sa zaposlenima od 4. decembra 2009. godine, kojim je okončan štrajk započet 4. juna iste godine. Kupac se 4. decembra, u vreme prisustva predstavnika Centra za kontrolu Agencije za privatizaciju, obavezao da će zarade za maj, jun i jul 2009. godine isplatiti na dan zaključenja prekida štrajka, a zarade za avgust, septembar i polovinu zarade za oktobar najkasnije do 9. decembra 2009. godine. Nijednu tačku iz potpisanog sporazuma o okončanju štrajka bugarski kupac nije ispunio ni u prvoj polovini ovog meseca!

„Medija svjat” je aukcijskom kupovinom, za 1.810.000 dinara, uz obavezu da investira 260.000 dinara, postao vlasnik kruševačkog nedeljnika „Pobeda” 29. marta 2007. godine. Taj nedeljnik je tada imao tradiciju od 63 godine.

„Pobeda” danas zapošljava 12 radnika, od čega petoro u redakciji, četvoro u štampariji i troje u komercijalno-finansijskom odeljenju. Direktor i glavni i odgovorni urednik mr Zorica Jovanović je od pre dva meseca u ostavci, a „Pobeda” i dalje redovno izlazi na nešto smanjenom broju strana. Kupca, kompaniju „Medija svjat”, zastupaju menadžeri „Trajal korporacije”, koja je prodata bugarskoj kompaniji „Brikel”.

Na poslednju opomenu iz «Trajala» nije bilo reakcija, mada se zna da će kolegijum direktora, koji se održava svakog ponedeljka u Sofiji, u prisustvu vlasnika Hrista Kovačkog, razgovarati i o ovom pitanju.

R. Stanković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi