Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novi Programski odbor RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 01. 2010.

Izvor: RTS

Novi Programski odbor RTS-a


Na konstitutivnoj sednici novog Programskog odbora Radio-televizije Srbije, za predsednika Odbora izabran je Dragoljub Mićunović, a za njegovog zamenika Prvoslav Plavšić.

Građanima treba omogućiti da gledaju što kvalitetniji program kako bi im se odvukla pažnja od rialiti programa koji ne doprinose njihovoj kulturi ni obrazovanju, poručeno je sa konstitutivne sednice.

"Nastojaćemo da koliko god možemo da građanima omogućimo kvalitetan program, da vidimo šta se u svetu radi kave su ideje u programima drugih zemalja, šta rade javni servisi", rekao je novi predsednik Odbora Dragoljub Mićunović.

On je dodao da će akcenat biti na kvalitetu programa i na edukativnim, prosvetnim i kulturnim sadržajima, ne škodeći komercijalnom uspehu televizije.

Programski odbor koji zastupa interese gledalaca i slušalaca programa RTS-a aktivno će učestvovati u unapređenju rada medijskog servisa, kako bi građanima pružili što je moguće bolji program.

"Nadam se da možemo da uradimo ono što se od nas očekuje, a to je da imamo jedan kritičan ton u odnosu na programe i radio i televizije i svih ostalih aspekata delovanja RTS-a, zato što zakonom imamo obavezu da u ime gledalaca i slušalaca govorimo ono što mislimo o programu, a ne samo u svoje ime ", rekao Prvoslav Plavšić.

Odbor ima 19 članova, 12 je nezavisnih koje je predložila Republička radiodifuzna agencija, a sedmoro je iz Narodne skupštine.

Mandat članova Programskog odbora traje tri godine i ne mogu biti ponovo imenovani.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi