Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  I Tijanić dobio policijsko obezbeđenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2010.

Izvor: Pres

I Tijanić dobio policijsko obezbeđenje


Beograd - Generali direktor RTS Aleksandar Tijanić dobio je policijsko obezbeđenje zbog pretnji Stanka Subotića Caneta, prvooptuženog za šverc cigareta u Srbiji, otkriva Pres.

Prema saznanjima Presa, policija je pre nekoliko meseci dodelila Tijaniću dvojicu policajaca iz Jedinice za zaštitu posebnih ličnosti. Tijaniću je dodeljeno obezbeđenje posle procene da bi mogao da bude ugrožen zbog „slučaja“ Stanka Subotića, koji je prošle godine, preko hrvatskog „Jutarnjeg lista“, optužio Tijanića da je kao deo tima bivšeg premijera Vojislava Koštunice isfabrikovao „duvansku aferu“.

Sukob između Tijanića i Subotića kulminirao je posle optužbi Ratka Kneževića, nekadašnjeg saradnika Mila Đukanovića, na račun crnogorskog režima i Subotića.

Dačić: Tako smo procenili

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je za Pres da je generalnom direktoru RTS-a dodeljeno policijsko obezbeđenje.

- Urađena je bezbednosna procena i doneta takva odluka. Ali, o ostalim detaljima se u takvim situacijama ne govori za javnost - kazao nam je Dačić.

Potvrđujući naša saznanja, Aleksandar Tijanić navodi za Pres da prvi put u životu ima policijsko obezbeđenje.

- Ili je ministar policije Ivica Dačić procenio da sam previše opasan za okolinu, pa su čuvari oko mene zaduženi za to da nekome ne nanesem zlo, ili me je po policijskim izvorima neko prilično opasan stavio na visoko mesto na listi za odstrel. Neću da se mešam u policijski posao, ali se nadam da nisam ni na jednoj od te dve liste, ni na prvom ni na poslednje mestu - kazao je Tijanić.

Na pitanje kako se oseća kao obezbeđena ličnost, Tijanić kaže:

- Pretpostavljam da nadležni posle ubistva Ive Pukanića u Zagrebu svaku pretnju upućenu medijskim čelnicima shvataju ozbiljno. Sa obezbeđenjem čovek gubi autonomiju i mora da menja način života. Ali, ako je to cena koju treba da platiti za bavljenje javnim poslom, čini mi se da nemam mnogo izbora - kaže Tijanić.

Policija čuva dva novinara

U Srbiji danas policija obezbeđuje dva novinara. Pored Tijanića, policijsko obezbeđenje dobila je i novinarka B92 i autorka „Insajdera“ Brankica Stanković. Ona je dobila 24-satno obezbeđenje policije posle brojnih pretnji koje je dobila od huligana navijača, posle serijala u kojima je otkrila veze mafije i navijačkih grupa. U ovom serijalu Brankica Stanković je prvi put otkrila imena i objavila fotografije gotovo svih vođa navijačkih grupa u Srbiji i njihove kriminalne dosijee.

D. Isailović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi