Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministar Mrkonjić se javno izvinio novinaru zbog šamara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 02. 2010.

Izvor: Pres

Ministar Mrkonjić se javno izvinio novinaru zbog šamara


Beograd - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izvinio se juče javno novinaru „Kurira“ Milanu Lađeviću, koji ga je prethodno optužio da ga je ošamario u Skupštini Srbije!

Mrkonjić se, nenajavljen, pojavio pojavio na konferenciji za štampu koju je povodom afere „Šamar“ organizovao UNS i vidno uzbuđen i drhtavog glasa izvinio se novinaru.

- Dobar dan, ja sam Milutin Mrkonjić - započeo je ministar i obratio se novinaru Lađeviću:

- Milane, znamo se... Pre svega, dakle, želim da se izvinim Milanu Lađeviću, čoveku koga izuzetno cenim i sa kim sam dosta dugo sarađivao bez ikakvih problema, kao i sa svim drugim novinarima - rekao je Mrkonjić, i dodao:- Moj manir nikad nije bio da ulazim u sukob sa medijima. Moja komunikacija je malo neuobičajena za vreme u kojem živimo i ja to prihvatam. Učinio sam to bez ikakve zle namere i iz ličnih simpatija prema Milanu. Ja mu se sada, evo, javno izvinjavam. Kao čoveku mu se izvinjavam, i nije u redu da njega boli zbog toga što sam ja povukao jedan potez koji nije uobičajen. Izvini, dakle, Milane - rekao je Mrkonjić, pružio ruku pomirenja Lađeviću i napustio konferenciju odmah nakon što je Lađević prihvatio izvinjenje.

Lađević je najavio da će odustati od krivične prijave protiv ministra Mrkonjića, koju je pravni zastupnik „Kurira“ Snežana Đokić u njegovo ime trebalo da podnese zbog uvrede.

Predsednica UNS Ljiljana Smajlović, uprkos Mrkonjićevom izvinjenju, zahteva da MUP pokrene istragu povodom ovog incidenta i da se o njemu izjasne premijer Srbije Mirko Cvetković i ostali ministri.

D. L.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi