Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uskoro i direktna uključenja iz Toplice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 02. 2010.

Izvor: Pravda

Uskoro i direktna uključenja iz Toplice


Prokuplje – Krajem protekle godine, 15. decembra 2009. godine, i zvanično su počela sa radom dopisništva Javnog servisa Radio televizije Srbije u Prokuplju i Kuršumliji.

Time je Toplički okrug postao ravnopravan sa drugim krajevima Srbije kada je informisanje u pitanju.U ova dva dopisništva na području Topličkog okruga rade četiri novinara, tri snimatelja, dva montažera i jedno tehničko lice.

– Dopisništvo radi punom parom i naši prilozi se svakodnevno emituju na programu RTS-a, u informativnim emisijama, kao i u „Jutarnjem programu“ i „Srbiji danas“ – kaže urednik dopisništva u Prokuplju Dragiša Stojanović.

On ističe da je za mesec dana na programima RTS-a emitovano više od 60 priloga koji su urađeni u ovim dopisništvima, ili u proseku dva priloga dnevno, što je više nego u celoj protekloj 2009. godini.

– Narednih dana očekuje se i uspostavljanje direktnog linka sa Beogradom, što će građanima Toplice omogućiti da se direktno uključuju u program RTS-a, kao što to čine ostala 22 dopisništva u Srbiji – ističe Stojanović.

Inače, jedino Toplički okrug od svih okruga u Srbiji nije imao dopisništvo RTS-a i link, a osnivanjem dopisništva u Prokuplju i Kuršumliji i ovaj kraj Srbije postao je ravnopravan u plasiranju informacija iz svih segmenata društvenog života.

Dopisništvo radi u zgradi poslovnog centra „Stamenković“, u BID zoni u Prokuplju, 24 sata dnevno, u prostorijama gde je do sada radila nekadašnja Radio televizija Prištine.

Lj. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi