Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hloverka Novak-Srzić na čelu HTV-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 07. 2010.

Izvor: Dnevnik

Hloverka Novak-Srzić na čelu HTV-a

Zagreb - Programski savet Hrvatske radio-televizije (HRT) imenovao je Hloverku Novak-Srzić za privremenu direktorku programa Hrvatske televizije (HTV), nakon što je te dužnosti, na lični zahtev, razrešen Domagoj Burić.




Novu direktorku potvrdilo je šest članova Saveta, a pre glasanja, ostavku su podnele članice saveta Sanja Modrić i Marina Škrabalo. One su predlog v. d. direktora Hrvatske televizije Mislava Stipetića da Hloverka Novak-Srzić bude imenovana za privremenu direktorku ocenile kao „provokaciju i vrhunski bezobrazluk“, budući da ju je taj isti savet, početkom godine, razreš io mesta šefice Informativnog programa.

Dosadašnji direktor HTV-a Domagoj Burić razreš en je, na lični zahtev, iz zdravstvenih razloga, iako pojedini mediji tvrde da je njegovo mesto bilo uzdrmano izborom Josipa Popovca za v.d. direktora HRT-a.

Od razrešenja celokupnog rukovodstva HRT-a na čelu s Vanjom Sutlićem, krajem prošle godine, Hrvatsli radio-televiziju vodi privremeno rukovodstvo. Razrešenje je usledilo posle brojnih afera koje su potresale HRTkorupcije, narušenih međuljudskih odnosa i pada gledanosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi