Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Televizija PST ipak prva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 10. 2010.

Izvor: Danas

Televizija PST ipak prva

Odobrena promena naziva nekadašnjem Foksu

Danas saznaje

Beograd - Televiziji PST, odnosno nekadašnjem Foksu, Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) odobrio je ponovo promenu naziva, tako da je sada zvaničan naziv ove televizije ipak TV Prva, saznaje Danas.

Podsetimo, ova televizija je nedavno dobila upozorenje od RRA da nemaju odobrenje da se nazivaju Prva, kako su se predstavljali, nakon čega su morali da promene skraćenicu na svom logotipu u PST. Naime, kada je TV Foks promenio vlasničku strukturu, od RRA su zatražili i promenu naziva ove TV stanice u PST, što im je odobreno.

Uz zahtev za promenu imena, ova televizija je dostavila i izgled logotipa na kojem je bila skraćenica PST. Međutim, nakon medijske kampanje ova televizija je kao svoj pun naziv koristila „Prva srpska televizija“, dok je skraćenica bila „Prva“. S obzirom na to da PST nije korišćen, ova stanica se neadekvatno predstavljala, nakon čega je dobila upozorenje da mora da se naziva PST.

Prema nezvaničnim informacijama, rukovodstvo ove televizije je prvo poslalo neformalno pismo RRA da im se ipak dozvoli da se nazivaju Prva, a potom su podneli i zvaničan zahtev. Nakon zvaničnog odobrenja za ponovnu promenu naziva, u logotipu televizije u uglu ekrana ponovo se navodi Prva.

Antrfile : Počeo sastanak EPRA u Beogradu

Sastanak Evropske platforme regulatornih tela (EPRA), čiji je domaćin Republička radiodifuzna agencija (RRA), počeo je juče u Sava centru u Beogradu i trajaće do 8. oktobra. Na dnevnom redu sastanka je tematika vezana za načine oglašavanja u elektronskim medijima, zatim digitalizaciju, kao i načine organizovanja javnog servisa u zemljama Evrope. EPRA ima 52 članice iz 47 zemalja Evrope.
B. Cvejić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi