Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS neće prenos
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 02. 2011.

Izvor: Večernje novosti

RTS neće prenos

Četiri dana pre isteka roka niko se nije javio Skupštini Tijanić: Nema prijave na konkurs, ako ne vrate dug




Nijedna televizija još nije preuzela tendersku dokumentaciju za prenose skupštinskih ”dogodovština”, iako rok ističe za samo četiri dana! Zato je krajnje neizvesno hoće li se i čije kamere uopšte useliti u parlamentarnu salu.

Skupština je sredinom januara raspisala tender za sve emitere koji imaju nacionalnu frekvenciju. U ”kasi” je za kamere namenjeno 747.000 evra godišnje, a one bi trebalo da se usele u salu od 1. marta i redovnog jesenjeg zasedanja.

Za sada su se samo dve televizije - RTS i B 92 - raspitivale za ulazak u ”trku za poslaničke debate”, ali još nisu došle po ”papire”.

Sekretar zakonodavnog doma Veljko Odalović kaže za ”Novosti” da će Skupštinu prenositi neki od emitera koji ima nacionalnu frekvenciju i da je u budžetu izdvojen novac za kamere. Međutim, direktor RTS Aleksandar Tijanić kaže za ”Novosti” da se ova kuća neće ni prijaviti, jer im država duguje 3,3 miliona evra za tri godine emitovanja zasedanja.

- Raspisivanjem tendera Skupština je praktično priznala da nam to duguje - objašnjava Tijanić. - Sada će, na primer, neko drugi da se prijavi, dobije prenose, njemu će da plaćaju, a RTS-u nisu do sada. Ako ne isplate dug, nema ništa od prijave. Ali, nudimo im mogućnost reprogramiranja dugovanja.

Prvi čovek javnog servisa još jednom dodaje da ga niko iz Skupštine nije zvao kako bi se dogovorili oko vraćanja duga, pa neće ni on njih.

Antrfile : B 92 info još želi da se kandiduje

Interesovali smo se za uslove konkursa, ali nam je generalni sekretar Odalović pre dva dana rekao da tenderska dokumentacija još ne može da se preuzme.

Rečeno nam je da sačekamo i da će sve televizije dobiti pisano obaveštenje da preuzmu dokumentaciju - kaže za ”Novosti” Veran Matić, glavni urednik B 92.

 - I dalje stojimo pri odluci da kandidujemo B 92 info za prenose sednica.

I. M. - S. S. R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi