Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nastavak suđenja Milanoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 02. 2011.

Izvor: Pravda

Nastavak suđenja Milanoviću

Beograd – Suđenje nekadašnjem direktoru Radiotelevizije Srbije Dragoljubu Milanoviću zbog nelegalne dodele stanova zaposlenima u toj medijskoj kući trebalo bi da se nastavi danas pred Višim sudom u Beogradu.




Milanović će zbog dugotrajne pauze u suđenju opet biti pozvan da se izjasni o krivici povodom optužbi da je zloupotrebio službeni položaj jer je mimo stambene komisije, bez odgovarajuće rang-liste i bez pisane saglasnosti glavnih urednika dodeljivao stanove u zakup zaposlenima u RTS-u.

Stanove je, kako se tvrdi u optužnici, dodeljivao, pored ostalih, i onima koji su ih već imali. Na taj način on je „drugom pribavio protivpravnu imovinsku korist od 38 miliona dinara, a 53 osobe su dobile sporne stanove“, navodi se u optužnici.

Milanović u požarevačkom zatvoru „Zabela“ izdržava desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog pogibije 16 radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja, a kazna mu ističe 1. septembra 2012. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi