Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kako komentarišete akciju koju su organizovali "Naši 1389" ispred zgrade TV B92?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 03. 2011.

Izvor: Danas

Kako komentarišete akciju koju su organizovali "Naši 1389" ispred zgrade TV B92?

Vukašin Obradović predsednik NUNS - To je još jedna vrsta pritiska na B92 od strane ekstremističkih organizacija. Ne osporavam taj protest, ako je u skladu sa zakonom. Nadam se da će Ustavni sud doneti propis po kome bi se podržavalo odnosno ograničavalo delovanje tih grupa.


Ljiljana Smajlović predsednica UNS

- Veran Matić je u ovom slučaju potpuno u pravu. Reč je o nezakonitom i nedopustivom pritisku na B92. Zakon tačno propisuje kada je neki medij obavezan da objavi demanti, a onaj koji ga traži mora da ispuni uslove propisane zakonom. Sve izvan toga je pokušaj reketiranja medija, pritisak i politička zloupotreba.

Dragan Todorović potpredsednik SRS

- Svaki protest mora biti u skladu sa zakonom. Ne osporavam ovakav vid okupljanja jer svako ima pravo da javno izrazi svoje mišljenje. Demonstranti, odnosno ko god da je učesnik tog skupa ne sme biti nedodirljiv i svi protesti moraju biti organizovani isključivo u granicama zakona.

Sonja Biserko predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava

- Koliko pamtim bilo je inicijative o zabrani takvih grupa zbog njihovih agresivnih aktivnosti. Svi imaju pravo na protest, kako bi se čuo i njihov glas.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi