Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tijanić: Program RTS je za Nobela!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 04. 2011.

Izvor: Blic

Tijanić: Program RTS je za Nobela!

Radiodifuzna agencija kritikovala Javni servis




“Program Radio-televizije Srbije je, za uslove u kojima se radi, za Nobelovu nagradu”, prokomentarisao je Aleksandar Tijanić, direktor javnog servisa Srbije, najnovije saopštenje Saveta Republičke radiodifuzne agencije u kojem se navodi da “RTS u 2010. godini nije ispunio zakonom propisanu obavezu o procentu učešća nezavisne produkcije u programu i da je u više navrata kršio Zakon o oglašavanju”.

Neka RRA obezbedi evropski prosek plaćanja pretplate, neka zabrani parlamentu nasilnu uzurpaciju Drugog programa RTS-a, neka RRA smanji broj plaćenih večera sa vlasnicima privatnih televizija i nek više brine o uslovima u kojima rade dva javna servisa, neka se zakon iz 2002. godine prilagodi 2011, neka se nađe novac za socijalni program, neka se javni servis po evropskim standardima zaštiti od političkih apetita vlasti i opozicije i sve obaveze ćemo izvršavati na vreme - poručio je Tijanić u izjavi koju je dao za „Blic“.

RRA u svom saopštenju navodi da zakon ne precizira procente ostalih programa čiju obavezu proizvodnje i emitovanja ima javni servis, ali da je izveštajem uočena ogromna disproporcija, odnosno mali procenat kulturnoumetničkog, dečjeg i edukativnog programa, a prevelik procenat informativnog, programa vesti, dokumentarnog i zabavnog programa.

RRA skreće pažnju na veliki procenat repriza. Savet izražava zadovoljstvo procentualnim učešćem programa emitovanog na srpskom jeziku, kao i učešćem vlastite produkcije - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Saveta RRA episkop Porfirije.

I. Kranjčević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi