Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Merkelova: Nemoguće ugušiti slobodu medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 03. 2010.

Izvor: Tanjug

Merkelova: Nemoguće ugušiti slobodu medija


PODGORICA - Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da su slobodni mediji motor razvoja svakog demokratskog društva, četvrti stub moći u društvu, i poručila da je nemoguće ugušiti slobodu medija.

Nikad nikome nije uspelo da uguši slobodno novinarstvo i na duže staze zaustavi informaciju, istakla je Merkelova u autorskom tekstu u podgoričkom "Danu".

Ona je navela da su politika i mediji zajednica odgovornosti i ocenila da su slobodni mediji motor razvoja svakog demokratskog društva."Zato su slobodni mediji bitni ne samo zbog informacija i komunikacije, oni nisu roba, proizvod kao i svaki drugi, već su motori za stvaranje slobodnog mišljenja i slobodne volje gradjana u državi i društvu", navela je nemačka kancelarka.

Ona smatra da su slobodni mediji potrebni i korisni jer oživljavaju javnu diskusiju, a "svaki način rasprave, debate i diskusije rasvetljava problem sa svake strane, ali često na kraju biva definisan kao svadja".

"Zbog toga savetujem da ne reduciramo dijapazon formiranja slobodnog mišljenja, nego da ga prihvatimo u punoj formi, jer su društvene debate beskrajno bitne za napredak u svakoj državi", kazala je Merkelova.

Ona je istakla da su slobodni mediji kulturno bogatstvo i neodrecivi element našeg demokratskog društva zbog čega je pravilno da njima govorimo kao o četvrtom stubu moći u društvu.

"Zato svima otvoreno kažem, svidelo se to nekome ili ne, mi političari smo upućeni na medije kad hoćemo da transportujemo ono što mislimo i želimo da postignemo. Zbog toga su politika i mediji čvrsti sastavni delovi našeg slobodnjačko-demokratskolg društvenog uredjenja", navela je Merkelova.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi