Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Medojević: Ćosić mi je priredio sačekušu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 03. 2010.

Izvor: 24 sata

Medojević: Ćosić mi je priredio sačekušu

Lider Pokreta za promene (PZP) Nebojša Medojević, optužio je novinara TV B92 Jugoslava Ćosića da mu je priredio „medijsku sačekušu” time što je u emisiju uključio Stanka Subotića Caneta, dok Ćosić odgovara da je crnogorski opozicioni lider znao da će se to dogoditi.

Uključujući se u emisiju „Intervju sa Jugoslavom Ćosićem”, u kojoj je gost bio Medojević, Subotić, optužen za šverc cigareta tokom 90-ih, napao je predsednika PZP da vodi hajku potiv njega po naredbi Milana Beka i da je njegov plaćenik. Medojevićje te tvrdnje demantovao.

- Bio sam neprijatno iznenađen medijskom sačekušom i bilo je neverovatno to što su uključili lice sa Interpolove poternice i dali mu prostor da iznosi laži. Motivi su jasni. Ovo je poruka Borisu Tadiću da će, ako se proširi istraga, u Subotiću imati vrlo neprijatnog svedoka. Drugi motiv je njegova ljubav sa Milom Đukanovićem i želja da pomogne svom drugu - kaže Medojević za „24 sata”.

Medojević je nedavno rekao da se Subotić i Darko Šarić, osumnjičenza šverc tri tone kokaina, kriju na Žabljaku, što je i bio razlog Subotićevog uključivanja u emisiju, objašnjava Ćosić za „24 sata”.Subotić je rekao da se nalazi u svojoj kući u Ženevi, gde živi poslednjih 12 godina, i da ga čudi što Medojević izmišlja i laže.

- Subotić je ponudio, Medojević je prihvatio da se on uključi u program, rekavši da će biti zanimljivo. Da je rekao da to ne želi, mi to ne bismo uradili - kaže Ćosić.

Povodom uključivanja Subotića u emisiju, oglasio se i crnogorski biznismen Ratko Knežević, koji je rekao da Ćosića plaćaju Subotić i Đukanović i poručio mu: „Završio si sa mnom, nakon ovog sramnog čina koji si priredio Medojeviću”.

Ćosić nije želeo da komentariše tu izjavu, rekavši da posle svake emisije „radi za nekog drugog”.

- Baš me zanima za koga ću raditi sledeće nedelje - kaže Jugoslav Ćosić.

.Antrfile : Delta i Novosti negiraju optužbe Subotića

Kompanija „Delta holding” negirala je juče da je imala zajednicke investicije sa Subotićem i da se kod njega zaduživala. Subotić je rekao da su Miroslav Mišković i Milan Beko njegovim parama kupili „Večernje novosti” i Luku „Beograd“, kao i da ga napadaju jer ne žele da vrate 50 miliona evra. „Novosti” su takođe demantovali da je Canetov kapital u toj kompaniji, a nemačka medijska grupa Vac (WAZ) saopštila je da novac za većinski paket akcija (više od 60 odsto) u „Novostima” potiče s računa tog koncerna.

Kompanija Vordfin (Wordfin S.A) iz Luksemburga objavila da je ona većinski vlasnik Luke i da ima 93,645 odstoakcija.

Malović: Poternica za Subotićem na snazi


Snežana Malović, ministarka pravde, rekla je juče da je međunarodna poternica za Stankom Subotićem na snazi, ali da se njegovo izručenje može tražiti samo ako on negde bude uhapšen. U optužnici je Subotiću na teret stavljeno „produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja”, za šta je propisan zatvora od dve do 12 godina. Međutim, švajcarski pravni poredak ne poznaje krivično delo zloupotrebe službenog položaja u privatnoj firmi.

A. Slović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi