Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pomoć samo poslušnima?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 04. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Pomoć samo poslušnima?


KRALjEVO - Odluka Gradskog veća na osnovu koje je, neposredno uoči uskršnjih praznika, pojedinim lokalnim medijima dodeljena novčana pomoć od oko šest miliona dinara, izazvala je različite postpraznične komentare u gradu na Ibru, naročito među novinarima.

Dok oni koji su pomoć (već) dobili, mogu zadovoljno da predahnu, onima za koje para više nije bilo, preostale su samo žalopojke, pa i kritike na račun odlazećeg gradskog rukovodstva da je pare podelilo „netransparentno, bez kriterijuma, konkursa, ili kakvog drugog javnog poziva, samo po - partijskoj bliskosti i poslušnosti“?!

Za samo petnaestak dana, naime, još aktuelnu lokalnu vlast koju je na klimavoj većini imala proevropska koalicija DS-G17-SPO uz podršku SPS-PUPS, trebalo bi da smeni nova, bolje rečeno stara radikalsko-narodnjačka koalicija uz podršku (o)pozicionog Pokreta za Kraljevo, sadašnjeg zamenika gradonačelnika dr Ljubiše Jovaševića koji je već viđen i kao novi gradonačelnik.Iako je do potpune smene lokalne vlasti pola posla već urađeno, odlazeće Gradsko veće je ipak podelilo lokalni medijski „kolač“ od kojeg je RTV Melos dobio najviše - 2,6 miliona dinara, Ka-TV 1,7 miliona, TV Navigator milion, i „Kraljevačke novosti“ 650.000 dinara pomoći.

Bez ijedne pare u „bubnju“ su ostali svi drugi - TV Kraljevo, Radio 996, nedeljnik „Ibarske novine“, kao i „Kraljevačke vesti“ i „Gradske novine“ koje izlaze kao on-lajn izdanja.

- Uradili smo to na osnovu starih zahteva za pomoć, a na osnovu ostvarenih rezultata, pa i ugleda svakog od ovih medija. Među onima koji nisu dobili subvencije, nema nijednog radija, niti on-lajn novina, neke novine nisu ni registrovane za tu delatnost, a TV Kraljevo ide na prodaju već ovih dana - odgovara na primedbe odlazeći gradonačelnik Ljubiša Simović.

D. Stojić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi