Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Istraga protiv supruga nasilnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 04. 2010.

Izvor: Blic

Istraga protiv supruga nasilnika


BEOGRAD - Povodom izjave Svetozara Barića iz Malog Mokrog Luga, koji je u kvizu „Trenutak istine” tvrdio da već 20 godina tuče svoju suprugu i decu, tužilaštvo će sprovesti istragu, saznaje „Blic”.

- Nakon što je do nas dopro glas da je jedna osoba u kvizu „Trenutak istine” izjavila da je maltretirala ženu i decu, preuzimamo sve u okviru naših zakonskih ovlašćenja - rekao je portparol državnog tužilaštva Tomo Zorić.

Tužilaštvo će, kako nezvanično saznajemo, od RTV „Pinka” tražiti snimak emisije od 31. marta, kada je Barić prvi put govorio da je maltretirao suprugu i decu. Saznajemo i da će tužilaštvo zatražiti i da se saslušaju Barić i članovi njegove porodice. Barić je u emisiji od 31. marta izjavljivao da je „vlasnik” njegove žene, da je prvog dana braka „išamarao ženu da bi ona znala da neće biti lako”, kako i da je tukao decu „zato što su ona plakala dok je prebijao suprugu”.

Labris - organizacija za lezbijska ljudska prava juče je javno zahtevala RTV „Pink” da ne emituje sinoćno izdanje kviza „Trenutak istine”, gde se nastavlja gostovanje Svetozara Barića.

- Uprkos kritičkim osvrtima voditeljke kviza Tatjane Vojtehovski, na izjave zlostavljača Svetozara Barića, nedopustivo je emitovati nastavak kviza i izjave čoveka koji bi trebalo da, umesto na televiziji, bude u zatvoru - poručuju iz Labrisa i zahtevaju da policija i tužilaštvo reaguje.

Antrfile :

Tatjana Vojtehovski: Kazniti nasilnika

Tatjana Vojtehovski, voditeljka kviza „Trenutak istine“, za „Blic“ kaže da „su na ovakav način otkrili zlostavljača“.

- I u samoj emisiji sam vrlo jasno izrazila svoj stav prema tom čoveku i vrlo sam negativno odregavala. Rekla sam da bi država trebala da se razračuna sa takvima kao što je on. Ono što je on ispričao je skandalozno i pozivam sve nadležne državne organe da odreaguju. Mislim da je upravo ovakva emisija način da se borimo protiv nasilja u svakom pogledu, jer otkrivamo nasilnike - rekla nam je Tanja Vojtehovski.

V. Z. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi