Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Evropa traži da se otkriju i kazne ubice novinara Slavka Ćuruvije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 04. 2010.

Izvor: Pres

Evropa traži da se otkriju i kazne ubice novinara Slavka Ćuruvije


BEOGRAD - Predstavnici Evropske unije, novinskih udruženja, resornog ministarstva, kolege i prijatelji odali su juče poštu i položili cveće kraj spomen-ploče na mestu na kome je pre 11 godina, na Vaskrs, ubijen novinar Slavko Ćuruvija.

Oni su i ovog puta od vlasti zatražili da pronađe i kazni osobe odgovorne za njegovo ubistvo.Šef delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer istakao je da su sloboda štampe i govora osnove na kojima počiva Unija i da njima moraju biti privržene i zemlje koje joj se približavaju.

- U znak sećanja na život i rad Slavka Ćuruvije, koji je ubijen zato što je obavljao svoj posao, hrabro štiteći slobodu štampe, pozivam vlast da učini sve kako bi istrage o ubistvima novinara privela kraju - kazao je Dežer.Novoizabrani predsednik NUNS-a Đorđe Vlajić rekao je da je Ćuruvija „streljan“ i podsetio da to udruženje već 11 godina insistira na pronalaženju odgovornih za to.Predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović kazala je da su novinari Srbije ogorčeni zato što ubice nisu pronađene ni 10 godina od dolaska demokratske vlasti.

- Vlasti su nas razočarale jer niko nije učinio ništa da pronađe ubice. Ovo je godina u kojoj treba izvršiti poseban pritisak na vlast kako bi se od policije i tužilaštva dobili odgovori na ozbiljna pitanja - rekla je Smajlovićka, i istakla da se nada da će prisustvo predstavnika EU Dežera na mestu ubistva Ćuruvije ostaviti utisak na vlasti da Srbija ne može postati demokratska i evropska zemlja dok se ne pronađu ubice novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi