Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Vranjske“ na udaru zbog pisanja o kriminalu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 04. 2010.

Izvor: Blic - Srbija

„Vranjske“ na udaru zbog pisanja o kriminalu


Vranje - Goran Tasić Gokče podneo je krivične prijave protiv Vukašina Obradovića, glavnog i odgovornog urednika "Vranjskih" i potpredsednika NUNS-a, i nepoznatih osoba iz Policijske uprave, Višeg tužilaštva i Višeg suda zbog toga što su vlasniku "Vranjskih" neovlašćeno omogućili da objavi kaznenu evidenciju u poslednjem broju novina u kojoj se pominje njegovo ime.

Konferencija za štampu koju je Tasić juče održao prekinuta je jer su je novinari napustili pošto on nije želeo da odgovori na pitanja novinara "Vranjskih" Gorana Antića.

Vukašin Obradović kaže da se radi o hajci protiv "Vranjskih", jer pišu o povezanosti politike i kriminala.

- Reč je o zloupotrebi službenog položaja zbog neovlašćenog objavljivanja ličnih podataka iz kaznene evidencije, čime su povređena moja ljudska i prava na poštovanje ličnog i porodičnog života. U poslednjem broju "Vranjskih" objavljen je izveštaj Višeg suda kojim je odbijen moj prigovor protiv optužnice za krivično delo ubistva u pokušaju. Kako je moguće da ovo rešenje koje još nisam dobio objave "Vranjske". Tačno je samo da su protiv mene u toku dva postupka zbog pokušaja ubistva. Objavljivanje izvoda iz kaznene evidencije je službena tajna. Sve što je bilo u evidenciji je izbrisano, tako da nisam ni osuđivan - rekao je Tasić.

Sukob između Obradovića i Tasića buknuo je zbog napisa u "Vranjskim", koji je pod naslovom "U kandžama mafije" objavljen 8. aprila. "Vranjske" su se u tekstu bavile navodnom kriminogenom prošlošću Tasića i navele da je u njegovom dosijeu od 1991. do 2008. godine registrovano 21 krivično delo, najviše nedozvoljeno držanje oružja, izazivanje opšte opasnosti, otmice, prevare.... U tekstu se govori i o bliskim vezama Tasića sa narodnim poslanikom iz Vranja Radoslavom Mojsilovićem, sa političarima, sumnjivim poslovima. Pomenuta je i veza Tasića sa kriminalnim klanom Dejana Stojanovića Keke.

- "Vranjske" su digle glas protiv toga što kriminal vodi glavnu reč u gradu. To je i razlog histeričnih reakcija Gorana Tasića, koji je do pre dve nedelje bio član Nove Srbije i u ovoj stranci vodio glavnu reč. Kada je god u Vranje i Vranjsku Banju dolazio Velimir Ilić, dočekivao ga je Tasić i vozio svojim džipovima. Policija i pravosuđe ćute i morali bi da se zamisle pred činjenicom da je glavnu reč u političkom životu Vranja doskoro vodila osoba protiv koje se vode postupci za dva pokušaja ubistva - izjavio je Obradović.

Goran Tasić tužio je Obradovića zbog sumnje da je navodima iz teksta "U kandžama mafije" počinio klevetu i neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca. Vukašin Obradović juče je podneo privatnu tužbu protiv Tasića zbog klevete i narušavanja poslovnog ugleda jer je lokalnim medijima izjavio da je Obradoviću svojevremeno platio 1.000 evra za kupovinu 2.000 brojeva da bi jedan tekst izašao na naslovnoj strani, čime je izneo neistinu.

Veselin Pešić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi