Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sukob fizički ili verbalni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 07. 2010.

Izvor: Dnevnik

Sukob fizički ili verbalni


Incident u Čoki između opštinskog funkcionera i lokalnog novinara

Pisca i novinara-saradnika „Čokanske hronike“ Đuru Stanojević a iz Čoke zbog bloga na sajtu „Jabbernjocky u zemlji cuda“ juče je napao zamenik predsednika SO Čoka Živa Pavlov iz Sanada. Stanojević smatra da se na meti opštinskog funkcionera našao razljutivši ga objavljivanjem bajke s hepiendom „Živica i Galjica“.

On tvrdi da ga je Pavlov udario pesnicom i šutirao u ulazu zgrade u Ulici maršala Tita 8 u centru Čoke, gde živi, i da ga je od tragičnog ishoda svojevrsnog linča spasao komšija koji je naišao, još uvek u šoku govori Đura Stanojević. Policija je izvršila uviđaj na mestu gde je došlo do incidenta, ali ovim povodom još nije dato saopštenje.Portparolka Policijske uprave u Kikindi Radojka Radanović izjavila je za naš list da čokanska policija radi na utvrđivanju činjeničnog stanja i da se čekaju nalazi lekara, posle čega će se preduzeti odgovarajuće zakonske mere protiv učesnika u incidentu.

Po onome što se moglo dokučiti iz svedočenja, tvrdnje aktera jučerašnjeg incidenta su oprečne, ali su prva čaršijska tema u Čoki.

– Vraćao sam se iz centra oko podneva i zastao kod komšija koje su sedele na klupi ispred zgrade. Videli su da nosim lokalne novine „Čokansku hroniku“, raspitujući se kada je izašao novi broj. Pokazao sam im novine, a u tom trenutku je naišao Živa Pavlov. Zaustavio je auto, krenuo ka meni, preteći i psujuć i mi majku, zbog tekstova koje sam pisao na blogu. Krenuo je na mene s namerom da me udari, pokušao sam da ga izbegnem i otišao sam iza kola.Međutim, on me je udario pesnicom po licu. Branio sam se, obišao auto i potrčao ka ulazu. Sustigao me je u ulazu i tu me šutirao i udario u međunožje nogom. Jedva sam dolazio do vazduha kada je naišao komšija Borko Pecić – kazuje detalje Stanojević, pokazujući modrice i pokidanu majicu.Penzioner Lajoš Ševenjhazi, koji je na klupi sedeo s komšinicom Marijom Fekete, svedoči da je video da Đura priča s jednim gospodinom, a potom da trči oko kola i da ga potom gospodin s kojim je razgovarao udara.

– Naišao sam pored zgrade i video Đuru kako leži u ulazu iz kojeg je izlazio Živa Pavlov. Pitao sam ga šta je s mojim kumom, a Živa mi je odgovorio da je pijan i da je pao pa se udario – kazuje zatečen ispred zgrade Branko Gligorin. Zamenik predsednika SO Živa Pavlov tvrdi da su svi Stanojevićevi navodi o fizič kom napadu netačni, te da su imali samo verbalni sukob.

– On je mene zaustavio, a ne ja njega – tvrdi Živa Pavlov.

– Mahnuo mi je rukom i ja sam zaustavio automobil. Inače ga već nekoliko dana pozivam da napiše neke tematske tekstove za „Čokansku hroniku“. Međutim, on je počeo da me optuž uje da mu branim objavljivanje tekstova iako i u najnovijem broju ima dva priloga. Član sam Uređivačkog odbora „Čokanske hronike“, koji ima četiri člana, pa prema tome ne mogu nikome zabraniti da piše, niti forsirati objavljivanje nečijih tekstova. Uz to, on je bio pod uticajem alkohola. Iz njegovih usta se osećao zadah alkohola i ja sam mu rekao da ne želim da raspravljam s njim dok je pijan, nakon čega je on počeo da me vređa da sam diktator i slično. Krenuo je ka svom stanu da uzme telefon, sapleo se na stepeništu i pao. Nisam ga ni pipnuo, niti udario u glavu, niti šutnuo.

Stanojević u svom obraćanju javnosti navodi da je ovaj fizič ki napad na njega – napad i na slobodnu reč i slobodnu misao. On navodi da je njegove tekstove u lokalnom glasilu Pavlov zabranio jer govore o pravom stanju.„Boli ih istina koju sam pokuš ao da obelodanim na blogu koji među građanima ima ogromnu podršku. Izrazio sam svoje i nezadovoljstvo svih nas neradom lokalne samouprave koja je zaposlila svoju najužu rodbinu, dok za probleme nezaposlenosti ili rada na crno svojih građana ne haje“, kaže između ostalog u obraćanju Stanojević.
M.Mitrović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi