Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nebojša Popov danas na informativnom razgovoru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 07. 2010.

Izvor: Danas

Nebojša Popov danas na informativnom razgovoru


Policija upala u redakciju lista „Republika“

Zrenjanin - Pripadnici Policijske uprave juče ujutru uručili su poziv na informativni razgovor Nebojši Popovu, uredniku lista „Republika“, na njegovu zrenjaninsku adresu. Poziv je usledio nakon prošlonedeljnog pretresa zrenjaninske redakcije ovog lista, kada su inspektori za privredni kriminal proveravali knjigovodstvene podatke i podatke o osnivanju lista.

U izjavi za „Danas“ Popov kaže da policija već ima kompletnu dokumentaciju lista „Republika“ i da on, kako građanin, neće učestvovati u policijskoj proizvodnji afere.

- Upali su prvo u redakciju, a sada su došli i kod mene, a zanima ih ugovor koji je list sklopio sa Jugoremedijom oko objavljivanja oglasa, kao i sama naplata tog ugovora. Dakle, sada kada imaju dokumentaciju pozvan sam na razgovor o stvarima koje već postoje u papirima „Republike“. Smatram da se proizvodi policijska afera oko Jugoremedije, koja se seli i na list „Republika“ i ja neću da učestvujem u tome - kaže Popov.

Povodom svega se oglasila i redakcija „Republike“, koja je saopštila da je kriminalistička policija protekle nedelje „bahato upala“ u redakciju ovog lista u Zrenjaninu, bez sudskog naloga, i tražila rešenje o osnivanju lista, knjigovodstvene podatke i sve ovogodišnje brojeve lista. Redakcija je saopštila da se list „Republika“ godinama suprotstavlja nasilju, korupciji i kriminalu, o čemu kritički piše. Stoga ovakav upad i ponašanje policije redakcija tumači kao svojevrstan metod zastrašivanja i ugrožavanja slobode izražavanja i kritičkog mišljenja“, zaključuje se u saopštenju lista.

Antrfile: Iz Jugoremedije zaplenjeno 600 dokumenata


Pripadnici Odeljenja za privredni kriminal 18. juna proveravali su rad „Jugoremedije“ i zaplenili više od 600 dokumenata o poslovanju. Rukovodstvo Jugoremedije je saopštilo da pritisci na ovu firmu traju zbog pripreme za tendersku prodaju i namere malih akcionara, koji su većinski vlasnici firme, da zajedno iznesu akcije na prodaju.

M. Pudar

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi