Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smenjen urednik Novosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 10. 2010.

Izvor: Kurir

Smenjen urednik Novosti


Rade Dragojević tvrdi da je žrtva pritiska vlasti, dok u ime izdavača Milorad Pupovac kao razlog navodi želju da nedeljnik bude bolji i kvalitetniji

BEOGRAD - Pupovac smenio urednika nedeljnika Novosti zbog pritiska hrvatskih vlasti?!

Ovo za Kurir tvrdi dosadašnji glavni urednik tih novina Rade Dragojević, ističući da njegova smena samo pokazuje kolika su prava Srba u Hrvatskoj.

- Doslovce mi je rečeno da moram da budem smenjen zbog pisanja kritičkih tekstova i naslovnih strana uperenih protiv hrvatskih vlasti. Mi smo jedini medij u Hrvatskoj koji je otvoreno kritikovao vlast. Na mestu glavnog urednika proveo sam skoro sedam godina i za to vreme tiraž je povećan. Sve što se u poslednjih nekoliko nedelja događalo samo je potvrda da u Hrvatskoj nema slobode medija - kaže Dragojević.

S druge strane, Milorad Pupovac, potpredsednik stranke SNV, koja je izdavač nedeljnika, ima drugačije objašnjenje:

- Predsedništvo SNV, u cilju daljeg razvoja Novosti, donelo je ovakvu odluku kako bi novinarski i uređivački kvalitet časopisa bio poboljšan. To je praktično značilo da se mogu očekivati i promene u uređivačkoj politici -smatra Pupovac.

Podsećamo, povodom „afere“ zbog kontroverzne naslovne strane nedeljnika sa MiG-ovima i naslovom „Oba su pala“ oglasio se i predsednik Ivo Josipović, poručujući izdavaču da razmisli o budućoj uređivačkoj politici lista.

S. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi