Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTV menja stare zgrade za novu?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 10. 2010.

Izvor: Dnevnik

RTV menja stare zgrade za novu?


Zamenik generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica izrazio je juče nadu da će biti rešen problem nove zgrade u koju bi pokrajinski javni servis trebalo da bude smešten.

Koprivica je rekao da je RTV ponudio Direkciji za imovinu Srbije opciju "staro za novo", odnosno zgradu u kojoj je smešten Radio, kao i plac na kojem je bila zgrada Televizije pre nego što je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine, u zamenu za novu lokaciju.

On je objasnio da RTV ima ugovor o korišćenju objekta u kojem je radio, kao i placa gde su ruševine Televizije, a da su i zgrada i plac u vlasništvu države.

– Pošto je Vlada Srbije na neki način osnivač javnih servisa u Srbiji, mi im nudimo da zgradu i plac menjamo za novi objekat koji će biti pogodan za Radio i Televiziju i da sklopimo ugovor o korišćenju tog objekta na 99 godina. Dakle, ne tražimo milione evra od Vlade – naveo je Koprivica.

On je dodao da RTV plaća Naftnoj industriji Srbije 700.000 evra za iznajmljivanje zgrade u koju je nakon bombardovanja smeštena Televizija Vojvodine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi