Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dogodine za goste restoran i bioskop
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 10. 2010.

Izvor: Danas

Dogodine za goste restoran i bioskop

Na Avalskom tornju sve više posetilaca
Od kako je otvoren u aprilu ove godine, Avalski toranj do sada je posetilo više od 200.000 domaćih i stranih turista i beogradskih izletnika.Svakog dana na vidikovac tornja popne se 500 do 800 posetilaca, a vikendom je taj broj utrostručen.

Poslednjih meseci ovaj monumentalni simbol Beograda sve više posećuju stranci.Na žalost, mnogobrojni gosti još uvek nemaju gde da popiju kafu niti da kupe neki prigodan suvenir. Na 120. metru Avalskog tornja trebalo bi da bude otvoren restoran na koji se čeka od kada je Toranj otvoren.

Brigu o Avalskom tornju preuzeće JP „Emisiona tehnika”, koja se brine o još 250 objekata, tornjeva, repetitora u Srbiji.Nakon potpisivanja ugovora kojim preuzimaju brigu o Avalskog tornju raspisaće tender za otvaranje restorana. U gornjem delu Tornja biće otvoren restoran, gde će moći da se popiju kafa i piće, a u donjem delu na oko 1.000 kvadrata predviđen je i restoran, gde će se služiti hrana.

Građevinski radovi u restoranu obavljaće se tokom zime kako bi restoran bio otvoren na proleće. Prostiraće se na oko 350 kvadrata, a ostatak prostora biće iskorišćen za prodavnice suvenira, sale za projekcije, bioskop i druge sadržaje.

Što se tiče samog vidikovca, sa kojeg sa 124. metra puca pogled na Srbiju, u planu je da na svakoj strani sveta budu postavljene fotografije sa objašnjenjem šta se na kojoj strani vidi s Tornja.
B.R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi