Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nožem na novinare!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 10. 2010.

Izvor: Kurir

Nožem na novinare!


Rajko i Jagoda Jacković iz Mihajlovca, tast i tašta uhapšenog Ljubiše Vasića, izudarali novinara Kurira braneći imovinu - javnu kuću „Nina“

Smederevo - Pravili reportažu, dočekao ih nož!
Tragom priče o hapšenju Ljubiše Vasića, vlasnika noćnog kluba „Nina“, i još osam njegovih štićenica, reporteri Kurira pošli su u Mihajlovac, s one strane autoputa kod Smedereva, da rade svoj posao, ali umesto da se vrate sa pričom, umalo da ostanu bez glave!

Ispred kluba „Nina“, koji se, inače, vodi na Ljubišinu suprugu Jelenu Vasić, napali su ih njeni roditelji Rajko i Jagoda Jacković.Dok je Jagoda vitlala dugim, kuhinjskim nožem, Rajko je zakrvavljenog oka iz ubitačnog zadaha ispaljivao bujicu poganih reči:- Majku vam j...m! Pa krv vam j...m! P...a vam materina! Šta tražite ovde. Znam ja vas novinare! Šta je moja ćerka kriva?

U nekoliko navrata udario je novinara pesnicom u grudi, a potom ga je i šutnuo. Uz Jagodu, koja je imala hladno oružje, hrabrost mu je navrla, pa je ekipa Kurira napustila poprište ispred najpoznatije javne kuće u smederevskom kraju. Ko bi objasnio Rajku Jackoviću da su novinari sada službena lica, da se napad na njih tretira kao krivično delo...

U drugom delu sela, ispred prodavnice, sasvim druga priča: nasmejana lica seljana, uz nezaobilazno pivo. Selo bruji. Većini milo što su uhapsili Ljubišu Vasića i osam njegovih štićenica. Onako, srpski: sprdaju se.

- Čovek je prodavao ljubav već 13 godina. Niko ga nije dirao. Kad Beograd može da ima gej paradu, zašto Smederevo ne može da ima javnu kuću? - smeje se Miša.Njegov pajtos Dragan pita se kako se posle 13 godina policija dosetila da je prostitucija zabranjena:

- Hapsili su ga već nekoliko puta, pucano je na njega, ali su ga uvek brzo puštali. Tako će i sada. Eto njega za nekoliko dana. Dolazili su mu i političari i iz Požarevca, Smedereva, Kragujevca, Beograda... Jasno je da je imao debelu zaštitu. A kurve, šta će? Tokom dana su radile na njivama i u vinogradu njegovog tasta Rajka, tog što vas je napao, a uveče su se bavile svojim, najstarijim zanatom.Smederevska policija danas bi istražnom sudiji trebalo da preda pritvorenike iz Mihajlovca, a tada će se znati i njihova dalja sudbina.

Antrfile : Seoska legenda

Tarifa u „Nini“ iznosile je od 50 evra pa naviše. Mihajlovčani tvrde da se Vasić prodajom ljubavi bavio od 1997, da je svojevremeno „držao i Moldavke, kojima nije dao da vide belog dana“. Među osam uhapšenih prostitutki ima devojaka i iz obližnjih sela, Vrbovca, na primer, ali i iz Bosne, Crne Gore...Seoska legenda kaže da je izvesni R. A. u „Nini“ spiskao čitavo bogatstvo koje je njegova rodbina zaradila „preko bare“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi