Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Načelnik policije pozvao novinare na svakodnevne sastanke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 11. 2010.

Izvor: Politika

Načelnik policije pozvao novinare na svakodnevne sastanke


Jagodina – Zbog toga što Informativna služba jagodinske policije 40 dana nije poslala saopštenje ni o jednom krivičnom delu koje se dogodilo na teritoriji Pomoravskog okruga, novinari su zatražili sastanak sa novim načelnikom policije Draganom Obradovićem. Oni su zahtevali da saradnja koja je bila u vreme bivšeg načelnika Srđana Grekulovića bude nastavljena po istom principu.

– Kod nas postoji procedura prilikom davanja informacija, a ako je on nije poštovao, ja neću da radim mimo procedure. On je radio kako je smatrao, a ja ću kako ja mislim da treba. Nije važno kako se on zvao, niti sam ja povređen time i nemojte da se libite da me prozivate za sve i svašta što smatrate da nije korektno u našem radu. Evo ja stojim frontalno pred vama. Slobodno zovite ubilo koje doba dana ili noći, neko mora da bude dostupan. Nije sporno, akohoćete, možemo svakog dana da se viđamo – rekao je, pored ostalog, načelnik.

Obradović, koji je u vreme dok je načelnik Policijske uprave u Jagodini bio Grekulović, bio na funkciji načelnika Odeljenja jagodinske policije, demantovao je i izjavu bivšeg načelnika Grekulovića, koju je naš list objavio, a koja se odnosi na smenu pojedinih rukovodilaca ćuprijske policije.

Pored toga, što je to, prema njegovim rečima, netačna informacija, on je ponovio da će, za razliku od bivšeg načelnika, on poštovati propisanu proceduru. Ostaje nam samo nejasno da li je Obradović ispoštovao proceduru i svoje pretpostavljene pitao da li je trebalo da, u organizaciji lokalne samouprave, ovih dana boravi u Minhenu.

Antrfile : Bez snimanja, molim

Pošto su novinari sa Obradovićem imali radni sastanak, on je rekao da nema potrebe da se bilo šta snima i da će na sva pitanja odgovoriti na konferenciji za novinare koju treba zakazati. Revoltirani time neki novinari su odmah izašli, a nešto kasnije sastanak je napustio i reporter „Politike”.

Z. Gligorijević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi