Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vlasnici moraju da isplaćuju zaposlene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 01. 2011.

Izvor: Pravda

Vlasnici moraju da isplaćuju zaposlene


Prvi put posle 10 godina grad pomaže privatne medije

Valjevo – U Valjevu je ove godine iz budžeta grada za informisanje predviđeno oko devet miliona dinara. Za usluge po ugovoru najstarija radio stanica u ovom regionu ,,Radio-Valjevo“ dobiće četiri miliona dinara, po istom osnovu štampanim medijima opredeljeno je osamsto hiljada dinara, dok će preostalih četiri miliona dinara da dobiju ovdašnji privatni mediji.

Pomoć medijima biće dodeljena na osnovu konkursa koji će uskoro da raspiše Gradska uprava, uz striktno poštovanje propisanih kriterijuma. Za njih će konkurisati deset elektronskih medija koji imaju dozvolu za rad, među kojima je po jedan regionalni radio i jedna regionalna TV stanica, koje pokrivaju svih šest opština Kolubarskog okruga.

Prošle godine od predviđenih milion dinara budžetskih sredstava medijima nije uplaćen nijedan dinar.

Pojedini elektronski mediji prošlog meseca obratili su se Opštini za jednokratnu pomoć, ali u budžetu nije bilo sredstava, pa lokalna vlast nije mogla da im izađe u susret.

Oko raspodele budžetskih sredstava u Skupštini grada bilo je različitih mišljenja i polemika.

Odbornik vladajuće koalicije SPS-PUPS u Skupštini grada Dragan Jeremić predložio je da se ,,Radio-Valjevu“ smanji dotacija sa četiri na dva i po miliona dinara. Njegov predlog odbornici nisu prihvatili, a predlagač je objasnio da je Grad osnivač te radio stanice.

Nedavno je Grad isplatio desetine otpremnina zaposlenima, uglavnom novinarima koji su otišli pred kraj godine iz tog javnog informativnog preduzeća.

U Valjevu trenutno radi 10 elektronskih medija koji imaju dozvolu za rad, po jedan regionalni radio i TV stanica, četiri lokalne televizije i pet radio stanica. Položaj novinara u njima je veoma težak. Mnogi poslodavci novinarima ne isplaćuju plate mesecima. Kako saznajemo, u budućem konkursu biće uslovljeno dosadašnje ponašanje vlasnika medija prema zaposlenima, odnosno da li im redovno isplaćuju plate.

Blagoje R. Kovačević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi