Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Niški novinari protestuju zbog ponašanja Sergeja Trifunovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 01. 2011.

Izvor: Blic

Niški novinari protestuju zbog ponašanja Sergeja Trifunovića


Novinari iz Niša poslali su juče otvoreno pismo javnosti u kojem protestuju zbog ponašanja Sergeja Trifunovića u emisiji Ivane Baltić na “Pinku“.

“U ime nas novinara koji profesionalno i pošteno svakodnevno mukotrpno radimo svoj posao jako sam uvređena što je Televizija ‘Pink’ emitovala 16. januara u emisiji ‘Ja to tako’ koju vodi Ivana Baltić izjavu glumca Sergeja Trifunovića o tome ‘kako su novinari neobrazovani, nepismeni, odnosno 90 odsto je retardirano’.

Nedopustivo je da se na televiziji sa nacionalnom frekvencijom emituju takve uvrede pre svega za osobe sa specijalnim potrebama, ali i za našu struku.

Osoba koja vodi tu emisiju ni na koji način nije reagovala niti opomenula Trifunovića da ne sme tako da govori. Ona je verovatno zaslepljenja njegovom umišljenom veličinom ili sebe nije ni pronašla u tim uvredama pošto nije novinar.

Još tragičnije je što se ta emisija ne emituje uživo, tako da su urednici mogli da reaguju i ne puste u etar takve uvrede.

O Sergeju Trufunoviću ne želim da napišem nijednu reč jer on sam o sebi govori i pokazuje kakav je čovek. Nije on kriv što mu se dopušta da javno vređa osobe sa specijalnim potrebama i nas novinare”, stoji, između ostalog, u pismu koje je u ime grupe niških novinara potpisala dopisnik “Blica“ Vesna Torović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi