Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Oko Mitrovića ima mnogo frakcija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 02. 2011.

Izvor: Danas

Oko Mitrovića ima mnogo frakcija

On ima toliko „iskrenih“ saradnika kojima je trebalo već odavno da se pozabavi, ali je sam sebi najveća frakcija. Jako je potcenio Sloveniju, u kojoj se pojavio sa svitom, privatnim avionom, i mnogo obećavao.

Ja nikada u životu nisam video da neko poput Željka Mitrovića tako potcenjuje ljude, poslovnu okolinu, stručnjake i zemlju u koju je došao, kao što je to on napravio u Sloveniji.

Projekat Pink SI, bar ja tako mislim, kolateralna je žrtva golemih problema, posebno u Beogradu, koji je generator tog njegovog klimakteričnog stanja. TV Pink SI je bukvalno najlepša i najtužnija slika Mitrovićevog mentalnog sklopa i njegove percepcije, nejasnih poslovnih kriterijuma i totalne (ne)odgovornosti svih i svega oko njega.

Ovo za Danas tvrdi Jure Zorčić, smenjeni direktor slovenačkog Pinka, koga su vlasnik „ružičaste televizije“ i njegovi saradnici pominjali kao čoveka koji je upropastio projekat u Sloveniji, proneverio novac i čak bio u nekim vezama sa ljudima za koje se spekuliše da su radili protiv vlasnika najveće srpske medijske kompanije.

- Mitrović i ja smo našu priču Pink SI počeli vrlo iskreno i jasno, bar ja danas tako vidim. Početak naše saradnje bio je vrlo lucidan i susretljiv, slušao je moje sugestije da, recimo, Slovenija nije Srbija, da treba ovde da napravimo malu komercijalnu televiziju, a ne njegovu srpsku „kopi - pejst“ televiziju koju nažalost gledamo danas, a što znači i njegov televizijski kraj u Sloveniji.

Upoznao sam ga u novembru 2008. u Ljubljani, a Pink SI d.o.o. registrovali smo tek u aprilu 2009.

Koliko su tačne Mitrovićeve izjave da je presudan uticaj na vaše postavljenje imao njegov pašenog Zlatko Krmpotić?

To nije istina. Za sve vreme našeg poznanstva i saradnje, Mitrović meni nikada, ali baš nikada nije spomenuo ni Lolu ni Zlatka Krmpotića, jer sam ja sve sam odradio kako treba, i više od toga, i on to dobro zna. Bez previše priče, lojalno i po dogovoru sa njim, od registrovanja firme do brendiranja televizije Pink SI, znate, to nije malo posla.

Poznajete li Zlatka i Zoricu Lolu Krmpotić, i koliko je tačno da su oni bili frakcija protiv Mitrovića unutar Pinka?

Poznajem ih, nju sam video samo jednom u zgradi Pinka u Beogradu, pre otprilike dve godine kada sam ispred kancelarije čekao baš Mitrovića, a Zlatka znam iz sportsko-menadžerskih krugova, posebno fudbalskih.

To je cela istina. Ali molim vas, kakva su to oni frakcija unutar Pinka? Koliko ja znam, Mitrović oko sebe ima toliko drugih frakcija i „iskrenih“ saradnika kojima je trebalo već odavno da se pozabavi da će do njih dvoje teško nekada i stići. Mitrović je sam sebi najveća frakcija.

Šta vam je Željko Mitrović govorio o svojim planovima i ambicijama na tržištu Slovenije i je li kasnije to ispunio?

Imao je velike planove, velika obećanja, ali sve je to ispalo vrlo nerealno, često mi je govorio da će sa svojom televizijom srušiti Pro Plus, koji ima tri najjača kanala u Sloveniji (POP TV, Kanal A i POP Brio) i koji je u čvrstom vlasništvu američke kompanije CME, što je i danas sasvim nemoguće jer tamo radi 650 ljudi, i to od 1995. godine, a danas su jedna od najboljih i najgledanijih komercijalnih televizija u regiji i tom delu Europe.

To govorim zbog toga što sam pre odlaska na Pink radio baš na toj televiziji. Vrlo malo od svojih obećanja je Mitrović kasnije ispunio, mogu reći skoro ništa, najviše ga je mučio novac i finansiranje projekta u Sloveniji.

Pink SI d.o.o. je, recimo, prve pare video tek pre godinu dana, februara 2010, tačno 80.000 eura od firme Beohemija, što je bilo jako kasno i tu su počeli prvi veći problemi.

Mi jednostavno nismo bili u mogućnosti naći ljude i odraditi sve (pred)pripreme za start televizije, zato smo to stalno pomerali, ja mislim najmanje tri puta, što je bilo svima u Ljubljani i Sloveniji jako čudno. Pre svega zbog toga što je on stalno pričao o milionima, dolazio privatnim avionom i ljudima obećavao sve moguće i nemoguće.

A kada je Pink SI prošlu jesen zbog licence konačno pritisnuo APEK (slovenačka agencija za poštu i telekomunikacije), oni su tada na brzinu krajem septembra 2010. počeli sa emitovanjem programa Pink SI. Znate, Kursadžije i Grand šou nisu baš neki proizvodi i brendovi sa kojima bi ta televizija „slomila“ slovenačko televizijsko tržište, a kamoli napravila neki veći korak da bi postala malo ozbiljniji medijski igrač.

 Ljudi i mediji, pa i oglašivači ovde su očekivali potpuno drugačiji Pinkov program, a ne ovakav diletantizam i amaterski proizvod.

Da li je tačno da je projekat Pink Si doživeo fijasko?

Da, Pink SI je doživeo konačni fijasko, na svim nivoima, a najveći krivac je Željko Mitrović.

U Pink S d.o.o. nemaju ni direktora, tamo radi još samo 18 ljudi, a do pre Nove godine je radilo više od 120, što je na drugoj strani jako puno, ili totalno nerealno, a pre svega ta brojka znači preveliki trošak, finansijski teret, da bi ga Mitrović u ovom stanju izdržao.

Projekat nikada nije imao marketinga, menadžemnta koji bi imao viziju i poslovnu strategiju, posebno što se Mitrović sa svojom svitom pojavio u stranoj zemlji, Sloveniji, EU, koju je jako potcenio.

Puno je tu bilo laganja, šarlatanstva i prevara da bi to sve uspelo i funkcionisalo na duže staze. Neverovatno. Svim tim ljudima treba mesečno dati plate, platiti poreze, kirije, troškove, operatere, signale, raditi marketing, promociju, PR i tako dalje, a novca nigde. Nula. Ja sam otišao u aprilu prošle godine, još sam sve to nekako držao bez novca, ali sa vizijom, na svoje kontakte, a onda su, zamislite, u septembru prošle godine televiziju na brzinu napravili za 14 dana! To je svetski fenomen.

Pink Slovenija je počeo sa emitovanjem dosta spektakularno. Ljubljana je tog dana bila u znaku Pinka. Kako je moguće da i pored tolikog marketinga i promocije, projekat Pink Si prođe, kako kažete - neslavno?

Pitanje je šta je to za vas spektakularno? I da li je Mitrović ikada stvarno znao šta to novo trebaju slovenačko medijsko i televizijsko tržište? Jelenu Karleušu, Acu Lukasa?

Mitrovićev balkanski koncert i ivent usred Ljubljane krajem septembra 2010. bio je samo vrlo loš i providan paravan za sve što ta televizija nije mogla i znala napraviti na slovenskom tržištu i što je na kraju kulminiralo da projekt tako neslavno završi svoju avanturu.

Pink SI nikada nije imao ozbiljnu promociju a kamoli marketing, što je bila prava katastrofa, ali to bi morali raditi domaći ljudi, a ne njegovi bezbrojni diletanti iz Pinka Beograd.

Taj jadni Pink SI je na kraju krajeva postao depo za sve Mitrovićeve televizijske zablude, njegove uglavnom stare televizijske formate i sinonim za prastaru srpsku produkciju i filmove koja nikako ne može da prođe na tako zahtevnom tržištu kao što je slovenačko.

Pa koga, molim vas, u Sloveniji zanima kako je, recimo, 2001. godine u Požarevcu pevao osmogodišnji dečak na nekom lokalnom Pinkovim muzičkom izboru?! Nikoga. Pa zato i niko ne gleda te televizije.

Antrfile :Kakvi milioni!?

Mitrović tvrdi da ste proneverili milione Pinka u Sloveniji, protiv vas je podneta i krivična prijava?

U aprilu 2010. Mitrović me je smenio nakon što sam sa računa Pink S d.o.o., zvanično, kao direktor, u nekoliko navrata transferirao zajedno 14.000 evra pošto mi do tada nije platio naše dogovorene iznose, troškove, niti nagradu, a to je samo trećina onog što mi duguje prema našem dogovoru.

I zamislite, od tada pa do danas nisam ga ni video ni čuo. Pre toga me znao zvati usred noći i pričati mi raznorazne stvari, ponekad čak nešto o televiziji. Ali mislim da je pravi razlog moje smene to što o njemu previše znam, a znam stvarno mnogo. To mu mnogo smeta, on ne voli ljude koji puno znaju i koji imaju svoju ličnost i stavove, i pre svega dostojanstvo.

Mitrović stvarno živi u nekoj strašnoj fikciji i virtuelnom svetu. Pink SI tih silnih miliona nije video ni u najlepšem snu, a i ja da sam želeo, nisam mogao do tih njegovih izmišljenih miliona.

Kakvi milioni?! Svi su krivi sem njega.

Verujete li da je neko pokušao da otruje Željka Mitrovića i da su, kako on tvrdi, u to umešani oni koji su imali poslovne ambicije na relaciji Beograd - Ljubljana?

Ne, ne verujem, to je samo njegov najnoviji trik, njegov alibi za sve što je doživeo i napravio u poslednje dve- tri godine.

Pa ko će sa njim da ima poslovne ambicije na relaciji Beograd - Ljubljana? Ne znam. Svi su mu krivi samo on nije ništa kriv, pa to je stvarno nemoguće, izvan svih životnih i poslovnih kriterijuma i normi...

Dragoljub Petrović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi