Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS neće ukinuti informativnu emisiju RTV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 02. 2011.

Izvor: Večernje novosti

RTS neće ukinuti informativnu emisiju RTV

Novi Sad - Ako i ima u planu da prekine dvodecenijsko preuzimanja prvog Dnevnika Radio-televizije Vojvodine u 17 časova, Radio-televizija Srbije to neće učiniti barem do okončanja izbora naredne godine.

Ova informacija juče je "Novostima" nezvanično potvrđena u RTS, a zvanično u RTV.

Priča o neminovnosti skidanja prvog Dnevnika sa Prvog programa RTS stara je već nekoliko godina, a kao razlog, republički javni servis navodio je najčešće potrebu da marketinški "pokrije" termin od 17.00 do 17.30 na svom Prvom programu.

Na nastavku prakse preuzimanja Dnevnika RTV, kako "Novosti" saznaju, insistiraju prvenstveno funkcioneri vladajućih stranaka u pokrajini, okupljeni oko DS, koji su svesni značaja te informativne emisije za sopstvenu promociju, naročito u predizbornoj godini.

- Dnevnik u 17 časova pripremamo u saradnji sa kolegama iz RTS i on će biti emitovan i ubuduće na Prvom programu RTS - kaže Blažo Popović, generalni direktor RTV, i dodaje da ne bi to pitanje trebalo niti da se politizuje, niti da se problematizuje.

Po Popovićevim rečima, prvi Dnevnik je prozor kroz koji informacije iz Vojvodine dospevaju do gledalaca u celoj državi. Obrnuta je situacija u 19.30, kada prvi program RTV prenosi udarni dnevnik RTS, pa je Vojvodina u prilici da, iz vizure RTS, vidi šta "radi" ostatak Srbije.

J. Simić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi