Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Konkurs za članove Upravnog odbora RDU
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 02. 2011.

Izvor: Politika

Konkurs za članove Upravnog odbora RDU


Republička radiodifuzna agencija uputila je poziv zainteresovanima da se kandiduju za mesto članova upravnog odbora RDU.

Prema rečima Srboljuba Bogdanovića, portparola RRA, među prijavljenim kandidatima biraće se devet članova Upravnog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije, i šest članova za Vojvodinu.

– Novi članovi biraju se iz redova novinara i stručnjaka za medije, menadžment, pravo i finansije, kao i drugih uglednih ličnosti. Pravo na prijavljivanje imaju svi, osim narodnih poslanika, njihovih kolega iz Skupštine Autonomne Pokrajine, pripadnika Saveta Agencije, članova vlade, funkcionera političkih stranaka – ističe Bogdanović i dodaje da odluku ko će se naći u timu Upravnog odbora RRA donosi Savet ove ustanove.

Izabrani na mandat od pet godina članovi Upravnog odbora za svoj rad, koji se pre svega odnosi na staranje o doslednoj primeni zakona o javnom radiodifuznom servisu, primaju i određenu nadoknadu.

–U njihovoj nadležnosti je donošenje Statuta Radiodifuzne ustanove Srbije, imenovanje i razrešenje generalnog direktora Radiodifuzne ustanove Srbije, biranje i smenjivanje direktora javnih servisa... – kaže Bogdanović. On dodaje da je ovaj organ RRA u svom radu samostalan, a da se za savete obraća Programskom odboru, koji je delom sastavljen od narodnih poslanika.

Upravni odbor ima i svog predsednika koji se bira iz reda članova, a odluke se uglavnom donose većinom glasova.

– Posebni uslovi da bi se neko našao na listi kandidata za ulazak u Upravni odbor ne postoje. Izuzetak je uslov za članove Upravnog odbora u Vojvodini koji kaže da je potrebno da se imenuju lica koja žive i rade na tom području. Inače, kandidata može preporučiti drugo lice, a može se i sam prijaviti na konkurs od danas do 25. februara – kazao je Bogdanović.

V. M. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi