Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radna grupa za medijsku strategiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 04. 2011.

Izvor: Danas

Radna grupa za medijsku strategiju

Beograd - Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva i šest medijskih udruženja potpisali su juče protokol o saradnji prilikom izrade nacrta strategije razvoja medija do 2016. Protokol su sa ministrom Predragom Markovićem potpisali predstavnici udruženja NUNS, UNS, ANEM, Lokal pres, NDNV i Asocijacija medija.

Ovim dokumentom formirana je radna grupa od sedam članova, koji će za zadatak imati da pripreme nacrt medijske strategije do 1. juna, nakon čega će uslediti javna rasprava.

Prema saznanjima Danasa, takozvanu „medijsku koaliciju“, koju čine NUNS, UNS, ANEM, Lokal pres i NDNV, u radnoj grupi predstavljaće profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski, pravnik Slobodan Kremenjak i Jelena Surčulija sa FPN-a. Asocijacija medija „delegiraće“ urednika Vremena Dragoljuba Žarkovića i urednika Foneta Zorana Sekulića, dok će članovi koje je predložilo Ministarstvo biti stručnjak za marketing Igor Avžner i stručnjak za evropsko medijsko pravo Danilo Nikolić.

Prvi sastanak radna grupa trebalo bi da održi danas. Sastancima radne grupe u svojstvu posmatrača mogu prisustvovati i po jedan predstavnik Ministarstva, civilnog društva, Saveta Evrope i OEBS-a.

Ministar Marković rekao je da je ključni cilj da u izradi medijske strategije učestvuju ljudi koji realno zastupaju profesiju, kao i da se nada da će se ispoštovati predviđeni rokovi za završetak nacrta strategije.

Predsednik ANEM-a Saša Mirković istakao je da već postoje određeni zaključci i preporuke medijskih udruženja, koji će biti dobar osnov za dalji rad radne grupe.

B. Cvejić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi