Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Godišnja nagrada UNICEF-a za medijsko izveštavanje o deci i dečijim pravima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

28. 09. 2012.

Godišnja nagrada UNICEF-a za medijsko izveštavanje o deci i dečijim pravima

Kancelarija UNICEF-a u Srbiji oglašava konkurs za godišnju nagradu za etičko i profesionalno medijsko izveštavanje o nasilju nad i među decom, sa fokusom na nasilje u školi.

Nagrade se dodeljuju za najbolji prilog objavljen na televiziji, radiju i u štampanim medijima na teritoriji Republike Srbije u periodu od 1. januara do 1. novembra 2012. godine.

Nagrade će biti dodeljene 20. novembra 2012. godine.

Prijavu slati na:
Medija centar,
Terazije 3/I, 11000 Beograd,
sa naznakom „Za UNICEF konkurs“

Pravilnik

 • Rok za prijavljivanje radova je 5. novembar 2012. godine. Ukoliko se prilozi šalju poštom, u obzir će se uzimati datum poštanskog žiga. Materijal koji stigne nakon ovog datuma neće biti razmatran.
 • Pravo učešća na konkursu imaju svi profesionalni novinari bez obzira na njihov formalni status, ukoliko je tekst/prikaz kojim konkurišu objavljen/emitovan u medijima na teritoriji Republike Srbije u peridodu od 1. januara do 1. novembra 2012. godine. Studentski radovi se neće uzimati u obzir.
 • Žiri će odluku doneti na osnovu većine glasova.

Propozicije

 1. Tematska kategorija za medijsko izveštavanje je nasilje nad i među decom, sa posebnim naglaskom na nasilje u školi.
 2. Svaki učesnik na konkursu može da konkuriše samo sa jednim radom.
 3. U slučaju da je kandidatura izraz timskog rada, grupa autora smatraće se jednim kandidatom.
 4. Na konkurs se šalju radovi (novinski tekstovi, radio ili TV emisije) koji su štampani ili emitovani u sredstvima javnog informisanja u periodu od 1. januara do 1. novembra 2012. godine. Radovi treba da budu produkcija odredjene medijske kuće bez komercijalnog sponzorstva.
 5. Dostavljeni materijali se ne vraćaju učesnicima konkursa.
 6. Učesnici konkursa šalju i prijavu-formular (videti u prilogu), u kome su navedena prava i obaveze učesnika.
 7. Prijava se dostavlja poštom, elektronski ili lično do 5. novembra 2012. godine, a radove pristigle nakon tog roka žiri neće uzimati u razmatranje.
 8. Donja starosna granica učesnika je 18 godina.
 9. Žiri će razmatrati kandidature na osnovu promovisanja dečijih prava i pridržavanja opštih novinarskih kriterijuma i standarda, uključujući etičnost, senzitivnost, istraživački rad, stil pisanja, originalnost, inovativnost, kreativnost, javnu korist, kao i da li se materijal može smatrati inicijatorom pozitivnih promena u društvu.
 10. Žiri zadržava pravo da ne prihvati materijal i odbije učešće na konkursu ukoliko bude smatrao da dostavljeni materijal nije u saglasnosti sa propozicijama.
 11. UNICEF zadržava pravo da koristi sav dostavljeni materijal za prezentacije i korišćenje u medijima, kao i za njihovo reprodukovanje u cilju daljeg promovisanja nagrade.

Kako se prijaviti

Popuniti prijavu i poslati je uz tekst ili audio-vizuelni prikaz (audio ili video kaseta, CD ili DVD) sa potvrdom medijske kuće o vremenu i mestu objavljivanja/emitovanja datog priloga na adresu:
Medija centar,
Terazije 3/I, 11000 Beograd,
sa naznakom „Za UNICEF konkurs“

Štampani mediji
Ako postoji mogućnost, potrebno je dostaviti originalni štampani tekst. Ako to nije moguće, biće prihvaćena i kvalitetna kopija.
Radio
Radio novinari izveštaj treba da dostave na CD-u u mp3 formatu. CD treba da bude jasno obeležen, sa imenom, adresom i telefonom kandidata, kao i naznakom dužine trajanja priloga.
Televizija
Televizijski novinari treba da dostave DVD sa TV prilogom/emisijom. DVD treba da bude jasno obeležen, sa imenom, adresom i telefonom kandidata, kao i naznakom dužine trajanja priloga/emisije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi