Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Agroklub raspisuje konkurs za najbolju ruralnu fotografiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

31. 05. 2023.

Autor: Agroklub/UNS Izvor: Agroklub/UNS

Agroklub raspisuje konkurs za najbolju ruralnu fotografiju

Informacioni sistem Agroklub organizuje konkurs „Rural foto“ za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini. Konkurs je otvoren od 1. juna do 31. avgusta.

Pozivaju se svi amateri i profesionalci da nominuju svoje fotografije, i na taj način promovišu ruralnih prostora naše zemlje i pokažu raznovrsnost domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominovati u jednoj ili više kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. Očekuju se kadrovi domaćih životinja na farmama ili u drugom okruženju, kao i polja u punom sjaju, reka ili potoka, iz vazduha ili sa zemlje. Moguće je uključiti setvu, berbu ili žetvu, mužu ili preradu.

Nominovana fotografija uz opis i hešteg #Ruralfoto te hešteg teme: #životinje, #priroda, #selo i #proizvodnjatreba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba.

Učesnik izbora može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a mogu konkurisati korisnici iz Srbije, Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine.

Pobednici u svakoj od kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 evra bruto, uz posebnu nagradu sponzora za fotografiju s najvećim brojem lajkova čitaoca.

Učesnici moraju da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub, pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene podatke u registracionom obrascu.

Stručni žiri, sastavljen od stručnjaka za dizajn, fotografiju, komunikacije i agrarno novinarstvo, po završetku izbora bira najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega učesnici glasuju za pobednike. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih. 

Proglašenje najboljih fotografija biće održano 15. septembra 2023. u Osijeku na konferenciji AgroRocks 2023, na kojoj će biti upriličena i izložba radova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi