Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Konkurs za stipendiju Instituta Maks Plank
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

25. 08. 2022.

Autor: HND Izvor: HND

Konkurs za stipendiju Instituta Maks Plank

Maks Plank (Max Planck) Institut raspisao je stipendiju MPIL Journalist in Residence Fellowship koja omogućuje novinarima s višegodišnjim iskustvom da provedu tri mjeseca na Institutu.

Vrijeme i trajanje boravka (između januara i decembra 2023.) dogovaraju se pojedinačno. Kako se navodi u natječaju novinare se potiče da iskoriste priliku za razmjenu ideja s istraživačima na Institutu te da sudjeluju u različitim formatima rada i rasprave.

Stipendija MPIL Journalist in Residence Fellowship namijenjena je slobodnim i zaposlenim novinarima iz svih medija (tisak, online, radio, televizija) koji redovito izvještavaju i pišu o pravnim i ustavnim temama ili temama iz politike, gospodarstva i temama povezanim s istraživanjem.

Za vrijeme trajanja boravka osigurana je  stipendija za istraživanje od 3000 € mjesečno.

Institut osigurava radni prostor i pristup svim istraživačkim resursima i knjižnicu Instituta.

Institut Maks Plank  za komparativno javno pravo i međunarodno pravo ovom stipendijom nudi priliku za suradnju s međunarodnom akademskom zajednicom i stjecanje dubljih uvida u temeljna pitanja i aktualne probleme međunarodnog prava, prava Europske unije , i javno pravo, bez velikog pritiska dnevnih rokova na slobodno odabranom projektu.

U propozicijama Natječaja od natjecatelja se traži da dostave: kratki portret vlastitog novinarskog rada; životopis;  tri uzorka rada koji su relevantni za teme istraživanja instituta; kratak pregled predloženog istraživanja planiranog za boravak na Institutu te pojedinosti o željenim datumima (između januara i decembra 2023.) i planiranom trajanju boravka.

Prijave se primaju do 15. septembra 2022.

Pitanja o programu i postupku prijave možete uputit na e-mail Journals@mpil.de.

Više možete pogledati na mpil-journalist-in-residence.cfm

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi