Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Otvoren konkurs za Balkanske novinarske stipendije za 2014. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

23. 01. 2014.

Otvoren konkurs za Balkanske novinarske stipendije za 2014. godinu

Ne propustite priliku da osvojite novinarsku stipendiju u iznosu od 2000 evra, uz plaćene troškove putovanja i istraživanja, da unapredite svoj rad kroz učešće na međunarodnim seminarima, kao i da vidite vašu priču objavljenu širom Evrope.

 

Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije, pozvani su da se prijave na osmi po redu konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost. 

Ove godine su, po prvi put, i novinari iz Grčke pozvani da se učestvuju  u ovom prestižnom medijskom programu. 

Svake godine, na otvorenom konkursu se bira deset novinara koji dobijaju novac i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja vezana za teme od značaja za region i Evropsku uniju. Za 2014. godinu je odabrana tema GENERACIJE.

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Pored toga, imaće priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima.

Proizvedeni članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Rok za prijavljivanje je 5. mart 2014. godine. Formular za prijavu, smernice i dalje informacije o stipendiji su dostupni naveb stranici: fellowship.birn.eu.com

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN,realizuju program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost u cilju  podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izveštavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju.

Za dodatne informacije, na raspolaganju je:

Dragana Žarković Obradović

program menadžer za stipendije BIRN

GospodarJevremova 47/III

11 000 Beograd, Srbija

Tel/fax: +381 (0)11 6 5555 92

Email:fellowship@birn.eu.com

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi