Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Konkurs BIRN-a za Balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

16. 01. 2015.

Konkurs BIRN-a za Balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) u saradnji sa Erste fondacijom i Fondacijom za otvoreno društvo poziva iskusne novinare iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Grčke da se prijave na deveti po redu konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost.

Svake godine BIRN bira deset novinara koji dobijaju novčanu i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja u vezi sa temama značajnim za region i Evropsku uniju. Tema 2015. godine je: VREDNOSTI.

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2000 evra, kao i do 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Osim toga, oni će imati priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima. Članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Rok za prijavljivanje je 25. februar 2015. godine.

Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na veb stranici fellowship.birn.eu.com.

Za dodatne informacije obratiti se kordinatorki projekta za stipendije BIRN-a Natalii Žabi na adresu: Kolarčeva 7/V, 11 000 Beograd, Srbija, telefonom na broj: +381 40 30 312 ili mejlom na: fellowship@birn.eu.com

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

16.01.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 17:00

ma dajte molim vas

Ovde novac dobijaju prijatelji i drugari. BIRN je cista prevara.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi