Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Raspisan konkurs za najbolju priču mladih novinara o mladima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

03. 08. 2022.

Autor: UNS/ Novosadska novinarska škola Izvor: Novosadska novinarska škola

Raspisan konkurs za najbolju priču mladih novinara o mladima

Regionalni konzorcijum "Veb Medija Literasi" („WeB Media Literacy“) raspisuje konkurs za najbolji omladinski medijski sadržaj i namenjen je mladim novinarima i novinarkama iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Konkurs je otvoren za mlade starosti od 18 do 30 godina, koji su novinari/ke omladinskih medija, mladi novinari/ke mejnstrim medija koji se u svom svakodnevnom radu bave omladinskim temama i studenti/kinje novinarstva.

Na konkurs se može prijaviti jedan ili grupa autora/ki od najviše 3 osobe. Jedan kandidat/kinja ili grupa može predati maksimalno jednu prijavu.

Zainteresovani mogu prijaviti svoje medijske sadržaje koji obrađuju teme mladih, omladinskih politika, prilika za mlade, izazova i problema sa kojima se mladi susreću, teme obrazovanja, zapošljavanja, mobilnosti mladih, kao i druge srodne teme (tekst, video sadržaj ili drugi formati).

Prednost će dobiti analitičke priče koje na dublji način osvetljavaju neku omladinsku temu, a žiri će imati u vidu kvalitet, kreativnost, format, kanal, obuhvat, kontekst i druge faktore.

Rok za dostavljanje prijava je: 20. septembar 2022. godine do 23:59 časova.

Na konkurs je moguće prijaviti radove koji su kreirani u periodu od septembra 2021. godine do dana objavljivanja konkursa (1. avgusta 2022. godine), kao i radove koji će biti objavljeni do dana zatvaranja konkursa. Studenti/kinje novinarstva takođe mogu prijaviti sadržaje koje su kreirali u okviru prakse na fakultetu.

Prijave na konkurs vrše se slanjem aplikacionog formulara na mejl: webmedialiteracy@gmail.com sa naslovom: „Prijava_Konkurs za mlade novinare/ke“.

Aplikacionu formu možete preuzeti ovde, popuniti, a onda poslati na navedeni mejl.

Autor/ka ili grupa autora/ki čiji medijski sadržaj bude izabran kao najbolji dobiće priliku da uz sve pokrivene troškove boravi na finalnoj konferenciji u Novom Sadu koja predstavlja završnu aktivnost dvogodišnjeg projekta i biće održana sredinom oktobra 2022. godine u Novom Sadu.

Dvodnevna konferencija će okupiti mlade, omladinske i mejnstrim novinare/ke, fekt-čekere (fact checkere), civilne aktiviste/kinje, predstavnike/ce institucija i Evropske unije, eksperte iz oblasti medija i medijske pismenosti, akademski sektor i druge zainteresovane aktere. Konferenciji će prisustvovati učesnici/e iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske i imaće priliku za razmenu znanja i iskustava, diskusiju i netvorking.

Za sve dodatne informacije:

Kontakt mejl: webmedialiteracy@gmail.com

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi