Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Prijava na trening istraživačkog novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

18. 10. 2022.

Autor: CINS Izvor: CINS

Prijava na trening istraživačkog novinarstva

Centar za istraživačko novinastvo Srbije (CINS) i Transparentnost Srbije organizuju onlajn obuku o istraživačkom novinarstvu koja se održava od 21. novembra do 23. novembra.

Tokom trodnevnog praktičnog treninga izabrani polaznici će od redakcije CINS-a i stručnjaka iz Transparentnosti Srbije naučiti kako da prepoznaju zloupotrebu javnih sredstava, koje baze podataka mogu da koriste u radu i kako da traže informacije od nadležnih, kako da napredno pretražuju Internet, na koji način kroz interaktivne grafike i video formate da približe čitaocima svoje priče i nauče kako da budu sigurni da su im tekstovi „otporni na metke“ (provera činjenica).

Trening je dostupan svim novinarkama i novinarima (a posebno mladim novinarima na početku karijerere), kao i predstavnicima civilnog društva koje zanimaju istraživačke tehnike.

Za prijavu je potrebno da se pošalje biografija (Si-Vi i motivaciono pismo na office@cins.rs do 30. oktobra 23:59 (zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje), sa naznakom  „Prijava za CINS trening, <IME> <PREZIME>”.

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće pišite na office@cins.rs  najkasnijedo  26. oktobra kako bismo imali vremena da odgovorimo na sva pitanja.

Svi prijavljeni će do 7. novembra biti obavešteni da li su izabrani za polaznike treninga.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi