Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Otvoreni konkursi za informisanje i medije u okviru programa Kreativna Evropa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

07. 02. 2023.

Autor: UNS/ Kreativna Evropa Izvor: UNS/ Kreativna Evropa

Otvoreni konkursi za informisanje i medije u okviru programa Kreativna Evropa

U okviru programa Kreativna Evropa raspisana su tri konkursa za sufinansiranje projekata za razvoj medijskih partnerstava i medijske pismenosti. Rok za prijavu na konkurse za razvoj medijskih partnerstava u domenu saradnje i pluralizma je 27. april, dok se projekti za medijsku pismenost mogu poslati do 30. marta.

Programi su namenjeni realizaciji projekata koji doprinose održivosti organizacija i zapošljavanju medijskih profesionalaca, kao i onih koji podrazumevaju razvoj veština i uspostavljanje prekogranične saradnje. Podrška je namenjena i projektima koji su značajni za demokratiju i društvenu participaciju, kao i za razvoj digitalne i medijske pismenosti.

U okviru programa ”Medijska partnerstva – pluralizam” biće realizovani projekti organizacija civilnog društva u polju informisanja i medija, čiji rad je od posebnog značaja za demokratiju i društvenu participaciju. 

Konkurs „Medijska pismenost“ ima za cilj razvoj kritičkog razmišljanja kod publike i razmenu znanja o politikama i praksama medijske pismenosti.

Na ova dva konkursa se mogu prijaviti sve organizacije koje su aktivne u polju informisanja i medija. Konkursi  ”Medijska partnerstva – pluralizam”  i „Medijska pismenost“  su otvoreni za javni, civilni i privatni sektor u polju informisanja i medija. Fizička lica ne mogu biti podnosioci konkursnih prijava, izuzev samozaposlenih lica.

Projekti vezani za strukturne i tehnološke promename u informisanju biće podržani u okviru programa  ”Medijska partnerstva - saradnje”.

Na ovaj konkurs se mogu prijaviti projekti sa maksimalnim trajanjem od 24 meseci, koji okupljaju minimum tri organizacije i minimum tri različite zemlje koje učestvuju u programu Kreativna Evropa.

Svi koji su zainteresovani će više informacija o programu moći da dobiju na info danima koje Desk Kreativna Evropa organizuje 13. i 14. februara, sa početkom u 11 sati.

Smernice i uslovi za konkurisanje i finansijski okvir pripreme projekata biće predstavljeni prvog info dana. Prisutni će tada moći da čuju i nekoliko praktičnih saveta za razvoj projektnih ideja.

Drugog dana biće održano predavanje „Digitalna i medijska pismenost - znanja i veštine za novo doba“, redovne profesorke FDU dr Ane Martinoli. Nakon ovog predavanja biće predstavljen projekat ”Scale up Media Coach” Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan, koji je podržan na prošlogodišnjem Konkursu za projekte medijske pismenosti. 

Predstavnici medija, novinarskih i medijskih udruženja, kao i svih organizacija u oblasti informisanja i medija koji žele da prisustvuju info danu treba da popune kratku prijavu.

Više informacija o konkursima info danima i konkursima dostupno je na sajtu Kreativne Evrope.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi