Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  „Sloboda izražavanja, veštačka inteligencija i izbori“ – besplatna obuka za novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

04. 04. 2024.

Izvor: Knight Center

„Sloboda izražavanja, veštačka inteligencija i izbori“ – besplatna obuka za novinare

Knight Center za novinarstvo u Americi u aprilu organizuje četvoronedeljnu besplatnu onlajn obuku za novinare i medijske profesionalce pod nazivom „Sloboda izražavanja, veštačka inteligencija i izbori“.

Polaznici kursa će imati priliku da nauče više o tehnologiji, demokratiji i uticaju veštačke inteligencije na slobodu izražavanja u toku izbora.

Obuka će biti organizovana na engleskom jeziku, a poziv je otvoren i za izborne praktičare, regulatorna tela, organizacije civilnog društva koje se bave izborima, ljudskim pravima i rodnoj ravnopravnosti, studente, prosvetne radnike, ali i za građane koji su zainteresovani za veštačku inteligenciju i njen uticaj na demokratiju.

Knight Center ovaj kurs organizuje u saradnji sa UNESKOM, UNDP-om i uz podršku Odseka za izbornu pomoć (EAD) Odeljenja za politička i pitanja izgradnje mira (DPPA).

Više informacija o prijavi na obuku nalazi se OVDE.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi