Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Internews projekat: multimedijalna produkcija vesti i regionalna razmena sadržaja koji povezuje Balkan i Evroaziju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

10. 01. 2019.

Izvor: Internews

Internews projekat: multimedijalna produkcija vesti i regionalna razmena sadržaja koji povezuje Balkan i Evroaziju

Internews pokreće projekat koji se bavi multimedijalnom produkcijom vesti i regionalnom razmenom sadržaja pod nazivom “Jačanje nezavisnih medija u Evropi i Evroaziji”. U okviru ovog projekta, Internews će obezbediti grantove i podršku nacionalnim i lokalnim medijskim partnerima za proizvodnju i razmenu multimedijalnih vesti iz Srbije i obogaćivanje sadržaja svojih web stranica kako bi bolje uključili svoju publiku. Kroz projekat će se takođe podržati produkcija i razmena regionalnih priča, sa naglaskom na događaje od opšteg interesa i pitanja koja utiču na druge zemlje na Balkanu i u Evroaziji, kao i u Srbiji.

Cilj projekta je da se građanima omogući i poveća pristup pouzdanim informacijama o lokalnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima od javnog značaja na Balkanu i u Evroaziji.

Medijski partneri iz Srbije će u okviru programa “Srbija Plus” dobiti grantove u iznosu od po 10.000 USD za istraživanje, produkciju i izradu 5 tematskih paketa sadržaja o temama od nacionalnog značaja. Priče će biti razmenjene sa lokalnim medijskim partnerima koji će ih prilagoditi potrebama svoje publike. Lokalni medijski partneri će dobiti grantove, uređivačku podršku, obuku o poslovnim veštinama i mentorsku podršku. Program traje od februara 2019. do juna 2020. godine.

Poziv za konkurs je otvoren 9. januara i trajaće do 1. februara 2019. godine. 

Projekat će takođe podržati proizvodnju regionalnih, prekograničnih priča o temama od značaja za građane sa Balkana i iz Evroazije. Producenti sadržaja koji budu izabrani na konkursu će dobiti grantove za putovanja u druge zemlje koje su obuhvaćene projektom kako bi izveštavali o zajedničkim temama.

Kao deo težnje projekta da se podstakne proizvodnja visokokvalitetnih priča od javnog interesa, kojima su u fokusu obični ljudi, dva događaja pod nazivomn Storytelling Inspiration Lab će okupiti novinare i IT stručnjake iz zemalja učesnica, u Kijevu tokom 2019. i 2020. godine, kako bi ih upoznali sa najboljim praksama, tehnikama i alatima za produkciju zanimljivih digitalnih vesti.

Za više informacija kontaktirajte: Antonela Riha, Internews koordinatorka za Srbiju, ariha@internews.org.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi