Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Uslovna kazna za napad na Fetića, tužilac i okrivljeni saglasni sa presudom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

06. 07. 2021.

Izvor: B.B.

Uslovna kazna za napad na Fetića, tužilac i okrivljeni saglasni sa presudom

Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je Kemala Mehmedovića, lokalnog preduzetnika, zbog napada na Salahudina Fetića, direktora Medija centra Sandžaka, na tri meseca zatvorske kazne koja se neće izvršiti ako okrivljeni u roku od godinu dana ne učini novo krivično delo.

Sa uslovnom kaznom za krivično delo nasilničko ponašanje saglasili su se javni tužilac Samir Bakić i okrivljeni. Oni su se odrekli prava na žalbu, čime je ova prvostepena presuda postala pravosnažna.

U presudi je navedeno da je 12. avgusta 2020. godine u prepodnevnim satima u restoranu „Kalcone“ u Novom Pazaru Mehmedović došao do terase gde je sedeo Fetić i obratio mu se

rečima: „Ko si ti da spominješ mene i moju majku“, a zatim ga iznenada udario desnom šakom po licu.

Okrivljeni je, kako piše u presudi, u stanju uračunljivosti, sa umišljajem svestan zabranjenosti dela, vršenjem nasilja prema drugom ugrozio spokojstvo građana i remetio javni red i mir.

UNS je u avgustu prošle godine tražio od policije da ispita sve okolnosti incidenta u Novom Pazaru u kom se sa Salahudinom Fetićem, glavnim i odgovornim urednikom Sandžak televizije i aktivistom liste Muamera Zukorlića sukobio Mehmedović.

Fetić je tada rekao UNS-u da ne zna zašto ga je Mehmedović napao, da se poznaju i da nisu u lošim odnosima.

Mehmedović je u to vreme u izjavi UNS-u negirao da je napao Fetića tvrdeći da mu je prišao kako bi ga pitao zašto je pričao kod kolega u televiziji "da je izdajnik" i "da bi prodao majku za sitne pare“.

„Mi smo se odgurnuli. Međusobno odgurivanje ne smatram nasrtajem na njega“, rekao je tada Mehmedović UNS-u.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi