Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Prekršajni sud u Somboru: Banjac da plati 10.000 zbog objavljivanja “Apatinskih novina”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

24. 04. 2015.

Izvor: UNS

Prekršajni sud u Somboru: Banjac da plati 10.000 zbog objavljivanja “Apatinskih novina”

Prekšajni sud u Somboru obavezao je prvostepenom presudom Jovana Banjca da plati 10.000 dinara jer je u novembru 2014. godine objavio “Apatinske novine”, a nije bio registrovan za obavljanje ove delatnosti, kao i zbog toga što je ove novine objavio bez impresuma.

Podsetimo, početkom decembra prošle godine objavljene su „Apatinskih novina“ koje nisu sadržale impresum, kao ni imena autora, a za koje se pretpostavljalo da ih izdaje Jovan Banjac koji je je ranije izdavao list sa istim naslovom, sajtom i vizuelnim izgledom.

U APR-u se može videti podatak da je Jovan Banjac izbrisan iz spiska preduzetnika i kao datum prestanka obavljanja informativne delatnosti se navodi 25. 11. 2013. godine a kao razlog - nalog Narodne banke Srbije.

Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić je tada podneo Prekršajnom sudu u Somboru zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Jovana Banjca.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi