Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tviter hajka Ivana Ivanovića protiv naše novinarke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 10. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Tviter hajka Ivana Ivanovića protiv naše novinarke

Prvi put u svojoj istoriji, Udruženje novinara Srbije (UNS) prinuđeno je da krije identitet novinara kog javno brani od Tviter nasilnika.

Da stvar bude gora, hajku protiv talentovane mlade novinarke, koja je tek počela da stasava u našoj sve brutalnijoj profesiji, pokrenuo je veteran mnogih sličnih obračuna sa kolegama, zaposlen na televiziji koja ume da kritikuje odsustvo pristojnosti u javnoj komunikaciji.

Reč je o Ivanu Ivanoviću sa TV Nova S, koji možda ne razume osnovne tehnike novinarstva, ali to teško može da bude izgovor za eksploziju besa i uvreda na račun novinarke kojoj je prethodno, naizgled normalno i pribrano, dao izjavu za sajt UNS-a.

UNS poziva Ivana Ivanovića i njegovog poslodavca, TV Nova S, da se javno ograde od seksističkih i mizoginih poruka sa Ivanovićevog Tviter naloga.

Komentari (4)

ostavi komentar
sub

10.10.

2020.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 18:42

СТРАНАЧКИ ПАЈАЦ

Није у реду да УНС поменутог промовише у новинара, јер он то нити је био, нити ће бити. Био је забављач, некад жонглер, некад пајац, а сада политички комесар једне странке. А то све чини са ТВ из Луксембурга, коју је управо УНС жестоко штитио и многе коментаре о њој није објављивао. Не једном сам написао у овом билтену, да не даје значаја лажним новинарима, ad hoc направљеним порталима, медијима, јер то није посао УНС.
Надам се д је то свима сада јасно, па и овој Управи.

Odgovori
pet

09.10.

2020.

Александар Поповић [neregistrovani] u 16:29

Без значаја

Нема потребе да се УНС упушта у расправу са И. Ивановићем и инима. Реч је о људима са домаће политичке(политикантске) сцене који су се домогли позиција са којих би да уређују све и свашта, па и да дисциплинују новинаре. Њима се непотребно даје на значају. Наше удружење треба да штити професију, али не мора да пренаглашава неке појаве. Рецимо Ивановића, који незаслужено добија на простору. А умислио је да то што он ради представља алфу и омегу у новинарству!?! Ето, неки дан рече да нуди запослење сваком са јавног сервиса који ће се осмелити да се пред камерама одрекне свог професионалног статуса. Опасне ове нове газде.

Odgovori
čet

08.10.

2020.

Mango [neregistrovani] u 18:30

Pitanje

A kako je tacno Ivanovic pokrenuo hajku? I kako je ugrozio njen identitet pa morate da ga krijete. Nigde se ne vidi ko je novinarka. I zasto morate da ga krijete? Hvala

Odgovori
čet

08.10.

2020.

Вукица [neregistrovani] u 15:29

Опет изненађени?

УНС никако да схвати да својим реаговањем само помаже И.И. да се задржи на својим "висинама", јер му, прихватајући га као равноправног саговорника, пружа прилику да "заблиста" у свом "стилу". Оваквим и сличним хајкама се и " уздигао" у друштву сличних , добро плаћених, "забављача" једног, срећом-мањег, дела Србије. (Ефикасније ће бити да УОПШТЕ не обраћате пажњу на то шта "ради", верујте. )

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi